Április utolsó hetében sem kellett sokat görgetnünk az interneten ahhoz, hogy valami érdekesre bukkanjunk: megtudhattuk például, hogy Hongkong rendelkezik a világ legdrágább ingatlanpiacával, hogy a Mongol Birodalom idején milyen higéniai szokások voltak népszerűek, valamint, hogy hamarosan új Pixar-film érkezik.


Mesébe illő pillanat a Jamuna folyónál

Lenyűgőző pillanatot sikerült levideózni a fotóművész Nirmal Kharayatnak. A Jamuna folyó közkedvelt helynek számít a vándormadarak körében, rendszeresen választják átmeneti otthonuknak a területet akkor, amikor hazájukban nem megfelelőek az éghajlati viszonyok. A művésznek a madarak a folyó felett lejtett táncát sikerült megörökítenie, a látvány pedig önmagért beszél.

Miért ennyire drága egy lakás Hongkongban?

Hongkong büszkélkedhetik a világ legdrágább ingatlanpiacával: a lakbérek annyira magasak, hogy akadnak, akik csak egy „koporsógarzont" engedhetik meg maguknak. De vajon mi lehet az oka ennek? És tulajdonképpen mi is az a koporsógarzon? A Business Insider videója minden kérdésre választ ad.

Álomszerű leszállás a Maldív-szigetekre

A Maldív-szigeteken körülbelül 1200 kis korallsziget és homokzátony található, amelyek atollokká csoportosulnak. Utóbbi egy korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú sziget vagy szigetcsoport. A fent látható elképesztő felvételen, pedig pont egy ilyen kis szigetre érkezik a világbajnok ejtőernyős, Will Penny.

Délutáni csendespihenő

Szieszta – talán az egyik legjobban irigyelt, mediterrán országokra jellemző szokás. De vajon milyen hosszúnak kellene lennie ezeknek a csendespihenőknek? Mikortól lesz egészségünkre káros? Ezekre a kérdésekre ad választ a TED-Ed egyik legfrissebb videója.

Szokatlan röplabda

Gondolkodtál már azon, hogy egy óriási szikla tetején labdázz? Ha nemleges válasz teljesen érthető, hiszen valószínűleg kevesen vannak, akik ilyen extrém körülmények között passzolgatnák maguknak a labdát. Ellen példáldának számít Globefervor Instagram-oldalán megosztott egyik videó két játékosa, akik egy elképesztő röplabda meccset játszottak a Svolværgeita csúcsán Lofotenben, Norvégiában.

Luca, a sellőifjú

Olasz hangulat, Vespák, nyár és viziszörnyek – nagyjából erről fog szólni a Pixar idei nagydobása, a Luca, mely június 18-án debütál a mozikban. Az animációs filmhez már az előzetes is megérkezett, melyből azt is megtudhatjuk, milyen bonyodalomba keverdik a címszereplő.

Klasszikustól a modernig

Így is jellemezhetnénk a Berlinben élő Ju Schnee Exhale nevet viselő művészeti darabját, mely egyszerre hordozza önmagában a klasszikus festészetet, valamint a napjainkban sikernek örvendő digitális grafikát.

Minden, amit a pörölycápákról tudnod kell!

A természet legfurcsább élőlényei között tartjuk számon a pörölycápákat, melynek egyik oka fejük különös felépítése. Ez a cápaféle viszont fejformája mellett is sok biológiai érdekességgel rendelkezik.

Vajon fürödtek az ősi mongolok?

Szinte az egész eurázsiai kontinenst meghódították, félt tőlük mindenki, aki élt és mozgott. De vajon volt-e idejük fürdeni a nagy hódítások között? Tördőtek-e egyáltalán ezzel? Ha kíváncsiak vagyunk a válaszokra, nézzük meg a Weird History egyik legújabb videóját!

A videó, amitől éhes leszel

A Travel Thirsty egy több mint 6,5 millió felirakozóval rendelkező Youtube-csatorna. Videóikban a világ nagyvárosainak jellegzetességeit mutatják be, olyanokat, mint New York-i óriás, sajttal töltött pizza.

A figyelmetekbe ajánljuk