hollandia

Négy ok, amiért sokan Hollandiát választják nyugdíjas éveikre

Hollandia elbűvölő városaival, gyönyörű vidékeivel és világelső kulturális látnivalóival büszkélkedhet. A Global Finance Magazine szerint az 5. helyen áll az Európa legboldogabb országainak listáján. Ez egy elég jó helyezés, s egyben indok, hogy a nyugdíjasok miért szeretik ebben a gyönyörű európai országban tölteni hátralevő életüket.


 Nyitott társadalom

Hollandia talán kis ország, de hihetetlenül sokszínű. A 17. század óta az olyan nagyvárosok, mint Amszterdam és Rotterdam, a nemzetközi kereskedelem központjai, és így a világ különböző kultúráinak és vallásainak befolyási centrumává váltak. Ezek a hatások főként a Távol-Keletről, Afrikából és a Karib-térségből érkeztek. Tehát senki sem húzza a száját a tőle eltérő kinézetű emberekre – Hollandia valóban egy nemzetközi nemzet.

A véleményeket szabadon ki lehet mondani és ki is mondják, ezért nagyon ritkán vesznek sértésnek bármit. Ezek mellett pedig meglehetősen közvetlenek, amihez egy külföldinek talán még hozzá kell szoknia, de ha már megszokta, értékelni fogja.

Nyelv

A jó hír az, hogy Hollandiában nincs nyelvi probléma az angolul beszélők számára. A holland a hivatalos nyelv, ám a 16,8 milliós lakosság 91 százaléka (!) beszél angolul.

Olcsó és fenntartható közlekedés

Természetesen Hollandiában is vannak autók, de a hollandok közkedvelt közlekedési eszközei a lábuk és a kerékpár. Ha ellátogatsz Amszterdamba az első, ami szembetűnő lehet az a zsúfolt kerékpártárolók és a rengeteg kerékpáros, akik messze meghaladják a gyalogosok számát.

Kulturális élet

Hollandiában a nyugdíjasoknak esélyük sincs arra, hogy unatkozzanak, még akkor sem, ha úgy döntenek, hogy inkább vidéken élnek. Az olyan nagyvárosok, mint Amszterdam, Rotterdam, Hága, Utrecht vagy Groningen nincsenek messze. (Előnyei a kis országnak.) És minden városnak megvan a maga izgalmas művészete, kultúrája és szórakozása. Csak Amszterdamban több mint 50 múzeum található.

A figyelmetekbe ajánljuk