A pezsgőalapú italok iránti rajongás az elmúlt közel 170 évben is töretlen maradt, sőt, azt sem túlzás kijelenteni, hogy egyenesen reneszánszukat élik ezek az italok. Dobd fel a rózsaszín ködöt egy színpompás koktéllal, a Hibiscus Royal-lal!


Recept: Guczi Titusz Vitéz

Megkapó párosítás

Színpompás gyönyör

Fotó: Talabér Géza / VinCE Magazin; styling: László Ágnes

A Hibiscus Royal nevéből következtethetünk, hogy a Kir Royal koktél egy izgalmas adaptációjával van dolgunk, amihez hibiszkusz-szirupot használunk. Kandírozott egész hibiszkuszvirággal tehetjük látványossá az amúgy egyszerű, de nagyszerű italt.

Először a hűtött pohár aljába töltjük a szirupot. Ezután a szirupba tesszük az egész hibiszkuszvirágot, majd óvatosan feltöltjük a jéghideg száraz pezsgővel, és már fogyaszthatjuk is.

Tipp: Ha nem vagyunk édesszájúak, a szirupot helyettesíthetjük csak hibiszkuszból készült, hidegen infuzált teakoncentrátummal. Ekkor még jobban előtérbe kerülnek a hibiszkusz fanyar bogyós gyümölcsös, savas jegyei.

Friss

A Netflix 2020-ban is verhetetlen volt

Nagyot robbantott a Netflix tavaly: az előfizetőinek száma 2020 utolsó negyedévében több mint 8,5 millióval nőtt, és így már 200 millió fölött jár.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk