A pezsgőalapú italok iránti rajongás az elmúlt közel 170 évben is töretlen maradt, sőt, azt sem túlzás kijelenteni, hogy egyenesen reneszánszukat élik ezek az italok. Dobd fel a rózsaszín ködöt egy színpompás koktéllal, a Hibiscus Royal-lal!
Recept: Guczi Titusz Vitéz
Megkapó párosítás
Színpompás gyönyör
Fotó: Talabér Géza / VinCE Magazin; styling: László Ágnes
A Hibiscus Royal nevéből következtethetünk, hogy a Kir Royal koktél egy izgalmas adaptációjával van dolgunk, amihez hibiszkusz-szirupot használunk. Kandírozott egész hibiszkuszvirággal tehetjük látványossá az amúgy egyszerű, de nagyszerű italt.
Először a hűtött pohár aljába töltjük a szirupot. Ezután a szirupba tesszük az egész hibiszkuszvirágot, majd óvatosan feltöltjük a jéghideg száraz pezsgővel, és már fogyaszthatjuk is.
Tipp: Ha nem vagyunk édesszájúak, a szirupot helyettesíthetjük csak hibiszkuszból készült, hidegen infuzált teakoncentrátummal. Ekkor még jobban előtérbe kerülnek a hibiszkusz fanyar bogyós gyümölcsös, savas jegyei.