godzilla king kong csatázik verekedik egy hajón a tengeren a szürke égbolt alatt szörnyek óriáshüllő majom gorilla

Hol van már az 1998-as Godzilla film, vagy az első, igazán nagyszabású 2005-ös King Kong, amely filmekben még Matthew Broderick és Naomi Watts főszerepléseit élvezhettük? A remake-ek után már mindenki az új CGI szörnyekről beszél, amelyek végre összecsapnak a rajongók legnagyobb örömére.


A legújabb Godzilla-feldolgozás 2014-ben debütált, és annak ellenére, hogy kétes kritikákat kapott, 2019-ben visszatért egy második résszel. Közben 2017-ben megismerhettük a legújabb King Kong filmet, amely hosszú idő után először szakított a gigászi méretű főemlős és a törékeny színésznő furcsa kapcsolatára épülő történeti szállal és a megvadult bennszülöttekkel. A Kong: Koponya-sziget helyette a királyként tisztelt Kong származási helyét, és annak borzalmait mutatta be.

Bár utóbbi filmnek nem készült folytatása, az 1933 óta számos feldolgozást megélt King Kong a mai napig töretlen népszerűségnek örvend, a szörnyrajongók pedig az 1962-es King Kong vs. Godzilla óta először végre ismét egy vásznon élvezhetik a mutáns óriáshüllő és a „király" csatározását.

A pandémia miatt sajnos még március végéig várni kell a nagy premierre, ám a tegnap debütáló előzetes valamennyire lenyugtatja a kedélyeket. A nézők ugyanis végre betekintést kaptak a várva várt mozi legizgalmasabb jeleneteibe, amelyek valósággal felrobbantották az internetet.

Nem kétséges, a Godzilla vs. Kong látványban valóban felülmúl minden eddigi szörnyfilmet, bár a szájából halálos sugarakat lőni képes Godzilla valahol mulatságosnak, és végtelenül abszurdnak hat.

Mindenesetre kíváncsian várjuk az Egyesült Államokban március 26-án mozikba, illetve az HBO Max-ra felkerülő filmet, amely remélhetőleg már a hazai mozikban is megtekinthető lesz. Addig is élvezzétek az első előzetest!

A figyelmetekbe ajánljuk