Érzed a hangyák szagát? Elmondjuk, hogy miért! A magyarázat ugyanis egyszerű.


Az egész azzal indult, hogy egy lány posztolt egy videót TikTokra arról, hogy megtudta, néhány ember érzi a halott hangyák szagát és ez milyen bizarr. Ezt aztán kellőan felkapta az internet ahhoz, hogy a tudomány is választ adjon az egyébként valóban létező jelenségre. Néhány ember ugyanis tényleg érzi, bár nem tudni, hogy ez genetikailag kódolt-e, mint mondjuk a spárga esetében. Esetleg csak ezeknek az embereknek különlegesen kifinomult a szaglása.

@peepeepoopooemily

UR TELLING ME THERES PEOPLE WHO CANT SMELL ANTS??? HUH????? #fyp

♬ original sound - E-milly 😳💸💯🔥

A magyarázat egyébként egészen egyszerű, miért érzik a parányi kis állatot emberek. Némelyik hangyafaj, például a háztartásokban is gyakori lóhangya ha veszélyben érzi magát, akkor savas, maró vegyszert bocsájt ki, aminek a szaga hasonlít az ecetéhez. Akadnak olyan fajok, amik citromos, vagy éppen csokoládéra emlékeztető illatot bocsájtanak ki. Ha pedig egy hangya természetes okokból elpusztul, akkor olajas savat szivárogtat, aminek a szaga az olivaolajhoz hasonlít.

(Forrás: Boing Boing)

Friss

Youtube/Código Nuevo

Egy új program segítségével szemmozgatással is zenélhetnek a mozgássérült zenészek

Puszták a szemük mozgatásával 25 hangszeren is játszhatnak a mozgáskorlátozott művészek egy új technológiának köszönhetően.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Szinte az összes folyó kiszárad legalább egy napra

A klímaváltozás és és a földhasználat miatt egyre több folyó száradhat ki időszakosan.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Lidl a Balaton-átúszás mellett egy SUP-versennyel is beújít a nyárra

Június 16-án nyílik a nevezés az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményére, a 39. Lidl Balaton-átúszásra. Az idei év újdonsága: a Lidl Balaton-áthúzás, külön verseny SUP-osoknak.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk