Hamarosan érkezik az HBO első magyar fejlesztésű sorozata
HBO / Orbital Strangers

Hamarosan érkezik az HBO első magyar fejlesztésű sorozata

A nyolc részes Besúgó címre hallgató széria, egy ritkán megfilmesített időszakot fog bemutatni, nem is akármilyen színészekkel.


Az ismertebb művészek mellett friss tehetségek is bemutatkoznak majd a sorozatban, ami igazán pezsdítővé teszi a produkciót. Csupán nyolc rész készül, az író és főrendező Szentgyörgyi Bálint lesz, de rajta kívül még Mátyássy Áron (Aranyélet, Utolsó idők) és Miklauzic Bence (Hőskeresők, Parkoló) is rendez epizódokat.

„Izgalommal várom, hogyan fogadja majd a közönség a sorozatot, amely ugyanannyira szól az első bulikról, szerelmekről, mint fontos, életeket befolyásoló döntésekről, és közben egy izgalmas krimi is"

– nyilatkozta a sorozat író-rendezője, Szentgyörgyi Bálint a Forbes-nak eljuttatott közleményben.

A történet szerint a húszéves egyetemista, Geri a fővárosba kerülve hozzácsapódik egy banda ellenzéki fiatalhoz, majd összebarátkozik meggyőző erővel bíró vezetőjükkel. Ám Geri nem éppen az, akinek gondolják. Ő maga az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása, ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét.

A sorozat főszereplője a Guerillából ismert Váradi Gergely, de Patkós Márton, Szász Júlia, Szőke Abigél és Thuróczy Szabolcs is fontos szereplők lesznek.

„Külön öröm számomra, hogy a fiatal színészgárda az én generációmból tevődik össze, hiszen mind nagyjából egyidősek vagyunk a rendszerváltással, és abban a pillanatban készíthetünk sorozatot a nyolcvanas évekről, amikor ez az időszak eléggé eltávolodik napjainktól, hogy történelemmé váljon"

- mondta Szentgyörgyi.

A forgatás a napokban kezdődött, a bemutatóról egyelőre nincs pontos információ.

A figyelmetekbe ajánljuk