Egy új találmánynak köszönhetően talán néhány év múlva sokkal gyorsabban, költséghatékonyabban és kényelmesebben közlekedhetünk majd.


A CrossWater nevű, vízre tervezett jármű akár tizenöt főt is képes egyszerre szállítani, nem szükséges hozzá vezető, teljesen önműködő, ráadásul napelemmel működik, így környezetkímélő és költséghatékony is.

Gyorsabb lesz az átjutás a vizeken

A vízitaxit alapvetően kanálisokon, folyókon, tavakon és szigetközökben történő utazásra fejlesztették ki, maximálisan biztonságosak, ráadásul télen fűtenek, nyáron pedig hűtenek, szintén napenergia segítségével.

A kis dobozszerű szerkezettel egy tó partján például ötször gyorsabban eljuthatunk egyik pontból a másikba, mintha a gyaloglást, biciklizést vagy valamilyen zsúfolt tömegközlekedési lehetőséget választanánk – már, ha egyáltalán lehetőségünk van rá.

Környezetbarát és közösségépítő technológia

A CrossWater bevezetésével nemcsak a mobilitás mértéke nőne meg, de jelentősen csökkenne a szén-dioxid kibocsájtás is, közösségépítő erejéről nem is beszélve, hiszen nemcsak egyedül, párban vagy baráti társasággal szállhatunk fel rá, de idegenekkel együtt is utazhatunk, ha még tovább csökkentenénk a költségeinket.

A projekt megvalósítását a tervezők a közösség erejére bízzák: a CrossWater ötletét különböző összegekkel lehet támogatni, és ha a tervezett pénz befolyt, már el is kezdik a gyártást.

Forrás: Designboom

Friss

Szólóalbumot ad ki a Blur és a Gorillaz frontembere

Már meg is érkezett az első kislemez Damon Albarn új albumáról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Converse leporolta régi retrócipőit

CX kollekciójának új darabjai régi klasszikusok újragondolt verziói.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Miley Cyrus egy halom sztárral feldolgozta a Metallica klasszikusát

A feldolgozáson közreműködött Elton John, a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, WATT és Yo-Yo Mama mellett a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk