erling haaland

A norvég csatár nagyon erősen kezdte ezt a szezont, mind klubjában, mind pedig a válogatottban több gólnál tart már, mint meccsnél.


Erling Haaland minden bizonnyal utolsó szezonját tölti a Borussia Dortmundnál, jövő nyáron ugyanis életbe lép a kivásárlási összeg a szerződésében, ami jelen pillanatban 75 millió, megfelelő teljesítmény esetén pedig 90. Ez persze sok pénznek tűnik még így is, de ha azt nézzük, hogy Neymar 220 millió volt, aprópénznek tűnik a fiatal norvég potenciáljához képest. Hisz egyre egyértelműbb, hogy a Messi-Ronaldo viaskodás már szép lassan a múlté, a jövő pedig a Haaland-Mbappé párbajról fog szólni.

Haaland ugyanis mindent megtesz azért, hogy meggyőzzön mindenkit, abszolút megér ennyi pénzt a leigazolása. Az új szezon kezdete óta ugyanis 11 meccsen lépett eddig pályára, ezidő alatt pedig 16 gólt szerzett, 5-tel többet, mint ahányszor pályára lépett. A norvég válogatottban 3 meccsen 5 gólt, a Bundesligában 8 meccs alatt 11 gólt szerzett. Ráadásul nem is akármilyeneket, például a hétvégi fordulón szerzett egy olyan gólt, amit többnyire csak fociról szóló animékben látni.


A figyelmetekbe ajánljuk