galéria pad férfi nézelődik fal barnás keretek kiállítás képek üres

A szépet nem lehet beskatulyázni, sem definiálni. Annyiféle szépség létezik, ahány ember, és a művészet is erre kapcsolódik rá. Hiszen mindenki azt lát bele, amit szeretne, és ha egy alkotás nem nyeri el a tetszésünket, egy másikban megtalálhatjuk az értelmet (vagy az érzelmet).


A művészetkedvelőknek most összeszedtünk öt tárgyat illetve eseményt, amelyek közül biztosan lesz legalább egy, ami a szívükhöz szól.

David Hockney: My Window

David Hockney My Window c\u00edmen \u00f6sszegy\u0171jt\u00f6tt m\u0171v\u00e9szi nyomatai t\u00f6bb mint 3,5 milli\u00f3 forint\u00e9rt keresik gazd\u00e1jukat

David Hockney My Window címen összegyűjtött művészi nyomatai több mint 3,5 millió forintért keresik gazdájukat

taschen.com

David Hockney My Window című, összesen 120 darab iPhone és iPad rajzot tartalmazó, aláírt művészkönyvével és egy művének szintén dedikált nyomatával lehet most gazdagabb az, aki ellátogat a TASCHEN oldalára. A művészeti gyűjteményben fellelhető alkotások témája a Hockney Yorkshire-beli otthonának ablakán keresztül szemlélt kinti világ és annak szezonális változásai. Minden képe egy adott pillanatot ábrázol a színes napfelkeltétől a reggeli lila égbolton át az éjszaka csöndjéig, a hóval borított ágakig és a tavasz beköszöntéig.

A nagy formátumban nyomtatott, érzékekre ható és poetikus alkotás 10 ezer euróért, azaz több, mint 3 és félmillió forintért találhat gazdára.

Simon Landrein, Laurence King: Going, Going, Gone!

A Going, Going, Gone! t\u00e1rsasj\u00e1t\u00e9kkal igazi m\u0171gy\u0171jt\u0151kk\u00e9 v\u00e1lhatunk

A Going, Going, Gone! társasjátékkal igazi műgyűjtőkké válhatunk

Múzeum Shop

Simon Landrien illusztrátor és a Laurence King kiadó új társasjátéka, a Going, Going, Gone! feltehetőleg minden műkedvelő számára lebilincselő órákat nyújthat. A játékban összesen hatan vehetnek részt, a játékosok feladata pedig, hogy minél értékesebb műtárgyak birtokába jussanak. A győztes az, aki megkaparintja a legértékesebb darabokat, és közben az ő zsebében marad a legtöbb pénz.

A játékban összesen harminchat mesterművet árvereznek el a világ különböző pontjain, nekünk, műgyűjtőknek pedig végig kell járnunk az aukciósházakat és művészeti kiállításokat, hogy a műalkotásokról kössünk magánalkukat, és kiteljesítsük a gyűjteményünket.

A társasjátékot kevesebb, mint 10 ezer forintért megvásárolható.

Esernyők híres festménymintákkal

Claude Monet: Pipacsmez\u0151 k\u00e9p\u00e9t \u00e1br\u00e1zol\u00f3 eserny\u0151

Claude Monet: Pipacsmező

Umbrellaworld

Legyen a kedvenc festőd Degas, Renoir, Van Gogh, Monet vagy más nagy művész a történelemből, most már az esernyődön is magaddal hordhatod a képeiket, és megmutathatod a világnak, hogy kinek a művészete vesz le igazán a lábadról. Az Umbrellaworld nevű weboldalnak elképesztő tárházában több tucat esernyőt találhatunk, amelyekre nagy festőművészek ismert képeit nyomtatták.

A művészi esernyők már 12 fonttól, azaz kevesebb, mint 5 ezer forinttól elérhetőek.

Sandro Botticelli: Fiatal férfi köralakú szentképpel

Sandro Botticelli: Young Man Holding a Roundel

Sotheby's

Botticelli 550 éves képének becsült értéke 25 milliárd forint, ezzel az alkotás a klasszikus festészet legdrágább műve. Jelenlegi tulajdonosa a legnevesebb múzeumoknak adta kölcsön a festményt az elmúlt 50 év során, most azonban megválik tőle. A Sotheby's 2021 elejére tervezett New York-i árverésének kiemelt tétele lesz a kép. Az aukciósház szakértői szerint az alkotáson látható férfi a reneszánsz szépségideált testesíti meg. Középen elválasztott, hullámos hosszú haja a kor legdivatosabb frizurájának számított, öltözetének színe pedig elárulja, hogy jómódú, magas társadalmi osztályba tartozott.

Bár pontosan nem tudni, kit ábrázol a portré, egy elképzelés szerint a festő egyik mecénásának, Lorenzo Medicinek a testvére, Giovanni de' Medici lehet a képen. A kezében tartott szentkép különlegessége pedig, hogy a 14. századi sienai festő, Bartolomeo Bulgarini alkotása – írja a Contextus.

Christopher Apostle, a New York-i Sotheby's régi mesterek részlegének vezetője szerint Botticelli a portréin keresztül betekintést enged a reneszánsz Firenzébe, és a Young Man Holding a Roundel (Fiatal férfi köralakú szentképpel) című képnél semmi sem jeleníti meg kifejezőbben az itáliai reneszánszra jellemző értelmiségi, világi és humanista erényeket.

Art Market Budapest 2020

Az Art Market Budapest 2020 kiállítótere

Csizik Balázs

Fokozott biztonsági intézkedések mellett október 22. és 25. között várja a műkedvelőket Közép- és Kelet-Európa elsőszámú, a kontinens egyik legnépszerűbb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására, az Art Market Budapest a Millenáris kiállítótereiben és parkjában. Az eseményt 10. alkalommal rendezik meg idén, középpontjában most Magyarország és a régió kortárs képzőművészete, valamint a vírusválság által sújtott hazai képzőművészeti élet támogatása áll majd.

Az Art Market Budapest most először digitális kiállítóteret is létrehoz, amellyel kiegészülve a rendezvény a szokásosnál összetettebb művészeti élményt kínál, az eddigieknél lényegesen szélesebb közönség számára. Az ART MARKET BUDAPEST VIRTUAL határokon átívelve kapcsolja össze a kiállítókat a vásár iránt érdeklődő műgyűjtők és művészetfogyasztók nemzetközi hálózatával.

A figyelmetekbe ajánljuk