pep guardiola

De már csak két hónap edzője díj hiányzik ahhoz, hogy dobogós legyen az örökranglistán.


A Manchester City igencsak sokat botladozott a szezon elején, de aztán olyannyira csúcssebességbe kapcsolt, hogy 9 meccsel a vége előtt 14 ponttal vezeti a tabellát. Az őket követő Manchester United egy mérkőzéssel kevesebbet játszott ugyan, de legrosszabb esetben is 11 pontos biztos jelölt, ami miatt lassan eldőltnek tekinthetjük a Premier League idei pontvadászatát.

Elképesztő menetelésük miatt nem is csoda, hogy Pep Guardiolát választották a hónap menedzserének csapata februári teljesítményért, amit egy idegenbeli 2-0-ás győzelemmel kezdett a Burnley ellen, majd rögtön két rangadógyőzelemmel folytattak. A Liverpoolt 4-1-re verték idegenben, míg a Tottenhamet 3-0-ra otthon. Ezután jött egy idegenbeli döntetlen a West Brom ellen, egy idegenbeli 3-1-es győzelem az Everton ellen, újabb rangadógyőzelem idegenben az Arsenal ellen, majd végül egy otthoni győzelemmel zárták a West Ham ellen.

Ez volt karrierje során a 9. hónap menedzserre díja, ezzel pedig fellépett a Premier League edzők örökranglistájának a 4. helyére. David Moyes előzi a dobogó legalsó fokán 10 hónap menedzsere címmel, Arsene Wenger a második 15-tel, míg Sir Alex Ferguson a liga valaha volt legjobbja 27 ilyen díjjal. Kétséges, hogy Fergusont valaha bárki is beéri, Guardiola viszont félúton van a második helyhez.


A figyelmetekbe ajánljuk