Egy neon Google-logó.

Nagyban megkönnyíti a gyerekkel rendelkező munkavállalói dolgát a Google

Örülhetnek a Google dolgozói, ugyanis az óriáscég úgy döntött, hogy jelentősen megnöveli a gyermekgondozási szabadságot, illetve a munkavállalói juttatások átalakítása miatt a gyermektelen alkalmazottak is kaphatnak extra szabadnapokat.


A keresőóriás bejelentése alapján az általános gyermekgondozási szabadságot 12 hétről 18 hétre növelik, míg az újdonsült szülők akár 24 hét szabadságot is kaphatnak – írja a Haszon.hu

Az előbb említett módosítások mellett április másodikától négy hétről nyolc hétre nő az idős és beteg rokonok ápolására kivehető szabadásgok mennyisége, illetve ugyanettől az időponttól kezdve évi 15 napról 20-ra emeli a vállalat a fizetett szabadnapokat. A bejelentett intézkedések minden teljes munkaidőben dolgozó Google-alkalmazottra vonatkoznak szerte a világon.

A juttatások fejlesztésére azért volt szükség, mert az éves munkavállalói felmérés arra a problémára világított rá, hogy a dolgozók általános fizikai és mentális állapota jelentősen romlott, ami arra késztette a vállalatot, hogy további juttatásokat vezessen be, beleértve a több szabadságot és az extra bónuszokat.

Alkalmazottjaink több mint 40%-a a „szendvics-generációba” tartozik, így gyakran előfordul, hogy a gyermeknevelés mellett idősödő családtagjaikról is gondoskodniuk kell. Támogatni akarjuk őket életük minden szakaszában, ezért rendkívüli előnyöket biztosítunk, hogy több időt tölthessenek újszülöttjükkel, vigyázhassanak beteg szeretteikre, vagy gondoskodhassanak saját jólétükről.

– olvasható Fiona Cicconi, a Google személyzeti igazgatójának e-mailjében.

A vállalat rendkívül komolyan veszi a dolgozók egészségügyi és fizikai jólétét. Amint arról már mi is beszámoltunk, a CNBC szerint a Google alkalmazottainak december 3-ig fel kellett tölteniük az oltással kapcsolatos dokumentumaikat a vállalat belső rendszerébe. A munkavállalóknak azt is igazolniuk kell, ha egészségügyi vagy vallási okok miatt nem vették fel a vakcinát.

Amennyiben egy dolgozó január 18-ig nem tett eleget az előírásoknak, azaz nem oltatta be magát, akkor a cég 30 nap „fizetett adminisztratív szabadságra” küldte az érintett személyt. Ezt követi a legfeljebb hat hónapig tartó fizetetlen szabadság, majd a munkaviszony megszűnése.

A figyelmetekbe ajánljuk