A Ki One, az első olyan single malt, amelyet Dél-Koreában készítenek helyi alapanyagokból, hamarosan pedig öt globális piacon lesz kapható.
A Ki One Tiger Edition az első olyan whisky a maga nemében, amelyet Koreában cefréznek, erjesztenek, desztillálnak és tölgyfahordóban érlelnek. A gyártója, a Three Societies Distillery úgy véli, hogy a whiskyt olyan helyi jellegzetességekkel készítették, amelyekre a koreaiak igazán büszkék lehetnek – számolt be róla a The Drink Business.
Az amerikai tölgyfahordókon kívül, a párlat teljes egészében koreai, hiszen minden más íze hazai termesztésű, így banános és őszibarackos jegyeket kapott. A single malt csepp pedig az elejétől kezdve Dél-Koreában készült.
Ez is érdekelhet: Így készül a legnépszerűbb whisky-koktél, a Penicillin
Az első, 1 506 palackból álló tétel az Egyesült Államokba, Tajvanra, Japánba, Szingapúrba és Hongkongba kerül. Majd a hónap végétől Kanadába és Európába, köztük Skóciába is eljut. A szeszfőzde pincehelyiségében már megvásárolható, ahol a párlat Cask Strength változatát is meg lehet kóstolni.
A 2020 júliusától érlelt koreai whiskyt úgy írják le, hogy tele van tölgyességgel, illetve olyan könnyed akár egy friss gyümölcssaláta.
Ízében vaníliarúd és lédús őszibarack táncol a nyelven, mielőtt a keleti fűszeresség nagy üteme megérkezik. A hosszan elhúzódó fűszerek pedig utat engednek az árpacukornak és a tölgyfának
– olvasható a cég tájékoztatójában, majd Bryan Do, a Three Societies vezérigazgatója elmondta:
Azért választottuk a Ki One nevet whiskynek, mert a koreai nyelvben két jelentése is van: kezdet és remény. Ez a két téma tökéletesen összefoglalja a szellemiségünket, mivel a single malt whisky Koreából a világba vezető útjának kezdetén járunk.