A forralt bor mellett a téli hónapok nagy kedvence a forró csokoládé, amit többféle módon el lehet készíteni. Választhatjuk a krémes, bécsi verziót vagy a franciák által kedvelt, krémsajttal készült italt, de ha egy kis alkoholt is csempésznénk a csokoládé mellé, készítsük el a mexikói, vörösborral ízesített változatot! Recept.
Hozzávalók:
- 6 dl vörösbor
- 115 gramm étcsokoládé
- 180 ml tej
- 2-3 evőkanálnyi víz
- 1-2 evőkanálnyi cukor
- tejszínhab
Elkészítése:
1. Egy serpenyőben alacsony lángon keverjük össze a csokoládét és a bort. 2-3 percig főzzük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Folyamatosan keverjük, nehogy megégjen és néhány másodpercenként vegyük le az edényt a tűzről.
2. Öntsük hozzá a tej felét és alaposan keverjük össze. Utána adjuk hozzá a maradék tejet és folyamatosan kevergessük.
3. Állandó kevergetés mellett adjunk hozzá egy kevés vizet és cukrot.
4. Érdemes levenni a tűzről és megkóstolni, majd ezután opcionálisan tovább ízesíteni cukorral és tejjel, ha szükséges.
5. Öntsük bögrébe az italt és tejszínhabbal tálaljuk!