
Hamu és Gyémánt
A halloweeni buli kedvence lesz: így készül a virslis falatka – recept!
Ez a klasszikus vendégváró egyszerre gyors, látványos és finom: a virslis falatka tökéletes választás bármilyen őszi bulira, különösen halloween idején. A ropogós tészta és a sós virsli párosa garantált siker, és mindössze 20 perc alatt elkészül.
Hozzávalók (kb. 24 darabhoz):
- 1 csomag leveles tészta (kb. 225 g)
- 1 csomag mini virsli (kb. 340 g)
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- Liszt (a nyújtáshoz)
- Durva szemű só

Fotó: Brent Hofacker/Shutterstock
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A munkafelületet enyhén belisztezzük, majd a tésztát kiterítjük és a perforált vonalak mentén szétszedjük.
- Minden háromszöget további három kisebb háromszögre vágunk.
- A mini virsliket a tészta vastagabb oldalára helyezzük, majd óvatosan feltekerjük a vékonyabb csúcs felé.
- A kis tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk durva sóval.
- 12–15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A frissen sült virslis falatkákat forrón, mustárral vagy ketchuppal kínáljuk. Kiváló vendégváró falat, amit a gyerekek és a felnőttek is egyformán imádni fognak.
(Forrás: Delish)
Olvasd el ezt is!
Nyitókép: Mironov Vladimir/Shutterstock