Mironov Vladimir/Shutterstock
október 16., 2025  ●  Gasztronómia
Hamu és Gyémánt

A halloweeni buli kedvence lesz: így készül a virslis falatka – recept!

Ez a klasszikus vendégváró egyszerre gyors, látványos és finom: a virslis falatka tökéletes választás bármilyen őszi bulira, különösen halloween idején. A ropogós tészta és a sós virsli párosa garantált siker, és mindössze 20 perc alatt elkészül.

Hozzávalók (kb. 24 darabhoz):
  • 1 csomag leveles tészta (kb. 225 g)
  • 1 csomag mini virsli (kb. 340 g)
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • Liszt (a nyújtáshoz)
  • Durva szemű só
Fotó: Brent Hofacker/Shutterstock
Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A munkafelületet enyhén belisztezzük, majd a tésztát kiterítjük és a perforált vonalak mentén szétszedjük.
  2. Minden háromszöget további három kisebb háromszögre vágunk.
  3. A mini virsliket a tészta vastagabb oldalára helyezzük, majd óvatosan feltekerjük a vékonyabb csúcs felé.
  4. A kis tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk durva sóval.
  5. 12–15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. A frissen sült virslis falatkákat forrón, mustárral vagy ketchuppal kínáljuk. Kiváló vendégváró falat, amit a gyerekek és a felnőttek is egyformán imádni fognak.

 

(Forrás: Delish)

Nyitókép: Mironov Vladimir/Shutterstock

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzáférhetőségi eszközök