vegán hot dog
Fotó: Shutterstock

Vegán finomságra vágysz? Így készül répás hot dogot!

Napjainkban egyre kreatívabb húsmentes receptek látnak napvilágot, így már nagy eséllyel a legklasszikusabb ételeknek is kipróbálhatjuk vegetáriánus vagy vegán verzióját. Alább is egy ilyet mutatunk be: íme a répás hot dog.


Ez a répás vegán hot dog kiváló választás nemcsak a vegán életmód követőinek, hanem bárkinek, aki új ízeket szeretne kipróbálni.

Amerikában egyre népszerűbb a vegetáriánusok és vegánok körében, hogy a hot dogban a virslit növényi alapú alternatívával, például répával helyettesítik. Itthon azonban ez még nem terjedt el.

A répa azonban remek tápanyag: gazdag rostokban és létfontosságú vitaminokban, így nemcsak finom, de egészséges fogást is kapunk általa.

Ezt is készítsd el! Íme, egy ízletes vegán hamburger recept

A répa egyetlen hátránya azonban a kemény, robosztus állaga. Ezért a legjobb eredmény érdekében érdemes előfőznünk vagy legalább forró vízzel leöntenünk.

Mindezt hagyományos víz helyett kedvenc pácunkban is elvégezhetjük, így az ízek jobban átjárják a zöldséget.

A pácléhez bátran használhatunk szójaszószt, almaecetet, mustárt és paprikaport – a répa mindegyik karakterét remekül átveszi. (A tengerentúlon gyakran juharsziruppal is ízesítik.)

Ezt is olvasd el! Ezzel az apró trükkel ezentúl minden grillezett zöldség ropogós lesz

Miután a répa kellően megpuhult, helyezzük a grillre. Előtte kenjük meg olajjal, és süssük addig, amíg szép barnás árnyalatokat nem kap.

A répa magas cukortartalmának köszönhetően a hő hatására finom karamellás ízek alakulnak majd ki benne, írja a Thedailymeal.

Ha nincsen grillünk, akkor is létezik megoldás, hiszen tepsiben, sütőben ugyanúgy el tudjuk készíteni a fogást. Süssük a bepácolt nyersrépát 200-220 fokon addig, amíg omlóssá nem válik az állaga.

Ezután már nincs más dolgunk, mint beletenni a hot dog kiflibe és kedvünk szerint ízesíteni mustárra, ketchuppal vagy hagymával.

A figyelmetekbe ajánljuk