A mexikói konyha rajongóinak kötelező recept, azoknak pedig, akik nyitottak az újdonságokra szintén ajánlott. A közép-amerikai ország kulináris világa rendkívül izgalmas, és nem áll meg a burritók és tacosok szintjén. Ha imádod a pikáns ételeket, ez a pofonegyszerű tortilla leves nagy kedvenced lesz!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 apróra vágott hagyma
- 2 apróra vágott paprika
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fokhagymagranulátum
- 1 teáskanál chilipor
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 l zöldségalaplé
- 400 g konzerv paradicsom
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- ízlés szerint apróra vágott savanyított jalapeño
- 2 x 400 g fekete babkonzerv
- tortilla
Olvasd el ezt is! Hozd el a konyhádba Mexikót: pofonegyszerű burrito recept
Elkészítése:
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd dobjuk rá a hagymát, a paprikát és a fokhagymagerezdeket egy nagy csipet sóval együtt. Főzzük 10 percig, amíg megpuhul, majd adjuk hozzá az őrölt köményt, a fokhagymagranulátumot, a chiliport és paradicsompürét. Főzzük 5 percig, amíg a püré karamellizálódni nem kezd.
Ezt követően öntsük hozzá a zöldséges alaplét, a paradicsompürét, a kukoricalisztet, az apróra vágott ecetes jalapeñót és a fekete babot a folyadékkal együtt, és jól keverjük át, majd forraljuk fel.
Főzzük 45 percig, amíg besűrűsödik. Ezután fűszerezzük ízlés szerint, majd szórjuk bele a kis csíkokra vágott tortillákat. Tálalás előtt 5 percig pihentessük. Apróra vágott korianderrel, avokádóval, morzsolt fetával és tökmaggal tálaljuk.