tortilla leves

Mexikó a konyhánkban: pikáns tortilla leves

A mexikói konyha rajongóinak kötelező recept, azoknak pedig, akik nyitottak az újdonságokra szintén ajánlott. A közép-amerikai ország kulináris világa rendkívül izgalmas, és nem áll meg a burritók és tacosok szintjén. Ha imádod a pikáns ételeket, ez a pofonegyszerű tortilla leves nagy kedvenced lesz!


Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 apróra vágott hagyma
  • 2 apróra vágott paprika
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum
  • 1 teáskanál chilipor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 l zöldségalaplé
  • 400 g konzerv paradicsom
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • ízlés szerint apróra vágott savanyított jalapeño
  • 2 x 400 g fekete babkonzerv
  • tortilla

Elkészítése:

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd dobjuk rá a hagymát, a paprikát és a fokhagymagerezdeket egy nagy csipet sóval együtt. Főzzük 10 percig, amíg megpuhul, majd adjuk hozzá az őrölt köményt, a fokhagymagranulátumot, a chiliport és paradicsompürét. Főzzük 5 percig, amíg a püré karamellizálódni nem kezd.

Ezt követően öntsük hozzá a zöldséges alaplét, a paradicsompürét, a kukoricalisztet, az apróra vágott ecetes jalapeñót és a fekete babot a folyadékkal együtt, és jól keverjük át, majd forraljuk fel.

Főzzük 45 percig, amíg besűrűsödik. Ezután fűszerezzük ízlés szerint, majd szórjuk bele a kis csíkokra vágott tortillákat. Tálalás előtt 5 percig pihentessük. Apróra vágott korianderrel, avokádóval, morzsolt fetával és tökmaggal tálaljuk.


A figyelmetekbe ajánljuk