Teriyaki csirke

Illusztráció

Mindössze 15 perc alatt összedobhatjuk ezt a kiváló teriyaki csirkét – recept!

Ha nincs sok időnk főzni, de valami igazán finom különlegességre vágyunk, az édes-sós teriyaki csirke tökéletes választás lehet egy otthoni vacsorához. Gyorsan elkészül és gazdag ízvilágot kínál, köszönhetően a házi szósznak, amely friss gyömbérrel, fokhagymával, szójaszósszal és barna ecettel készül. Mutatjuk a receptet!


Míg a hagyományos japán teriyaki grillezett húsra utal, amit szójaszószban pácolnak, a japán-amerikai stílusú teriyaki receptek inkább a keverve sütött (stir-fry) ételek felé tendálnak, édesebb ízvilággal. Ezt a különleges vacsorát brokkolival, édesburgonya és kelbimbó kombinációval vagy párolt rizzsel tálalhatjuk, a Bon Appetit ajánlása szerint.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kisebb gyömbér, meghámozva, finomra reszelve
  • 5 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
  • 120 ml szójaszósz
  • 50 g barna cukor
  • 1 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 680 g bőr nélküli, csont nélküli csirkecomb vagy csirkemell, csíkokra vágva
  • Só és frissen őrölt bors
  • Pirított szezámmag és párolt fehér rizs (tálaláshoz)

Így készül:

Keverjük össze a kukoricakeményítőt 1 evőkanál vízzel egy kis tálkában. A csirkeszeleteket szórjuk meg sóval és borssal. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőmérsékleten, majd adjuk hozzá a csirkét, és keverés nélkül süssük 3-5 percig, amíg átsül.

Teriyaki csirke t\u00e1lalva

Illusztráció

Fotó: afterphoto/Shutterstock

Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk fél percig. Öntsük hozzá a szójaszószt, a barna cukrot, az almaecetet és a kukoricakeményítős keveréket. Főzzük további 1-2 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik. A kész ételt tálaljuk párolt rizzsel, végül pedig szórjuk rá a pirított szezámmagot és a szeletelt újhagymát.

A figyelmetekbe ajánljuk