Vörösboros forró csokoládé
Hozzávalók:
- negyed csésze cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 2 csésze csökkentett zsírtartalmú tej, elosztva
- fél csésze száraz vörösbor
Keverjük össze a kakaóport, a cukrot és a sót egy kis lábosban, majd adjunk hozzá negyed csésze tejet, és keverjük simára. Később öntsük hozzá a maradék tejet is, majd közepesen lángon, gyakran kevergetve főzzük, amíg forró nem lesz, körülbelül 3 percig ( de ne forraljuk fel.) Végül vegyük le a tűzről, és keverjük bele a bort.
Ez is érdekelhet: 6 kihagyhatatlan cikket ajánlunk a Hamu és Gyémánt téli lapszámából
Forralt alma cider
Hozzávalók:
- 1,5 liter alma cider
- 60 milliliter juharszirup
- 2 fahéjrúd
- 6 egész szegfűszeg
- 6 egész szegfűbors
- 1 narancs héja, csíkokra vágva
- 1 citrom héja, csíkokra vágva
Ír kávé
- 20 ml felkevert tejszín
- 10 g (2 teáskanálnyi) barna cukor
- 30 ml ír (és nem skót) whiskey
- fél csésze főtt kávé
Főzzük le a kávét, majd egy talpas poharat hevítsük fel meleg vízzel, ezután a vizet öntsük ki. Adagoljuk a whiskyt a pohárba, adjuk hozzá a kávét és keverjük őket össze. Hagyjunk körülbelül 1 cm helyet a pohár tetején, hogy legyen hely a tejszínnek. Az italt addig kell kevergetni, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Az oldott cukor segít abban, hogy a tejszín a kávé tetején maradjon. Tegyük egy teáskanalat a kávé felszínének tetejére. Végül óvatosan öntsük a tejszínt a kanálra.