céklás brownie

Ezt neked is muszáj elkészítened: céklás brownie recept

Szinte bármiből készíthetünk remek desszertet. Hiszen ki gondolná, hogy kefírből, édesburgonyából, de akár még céklából is megvalósítható! A céklás brownie pedig nemcsak isteni alternatíva, hanem rendkívül egészséges is.


Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű cékla, meghámozva és lereszelve (körülbelül 2 csésze)
  • 1/2 csésze kakaópor
  • 1/2 csésze mandulavaj (vagy bármilyen dióvaj, amit szeretsz)
  • 1/4 csésze méz vagy juharszirup (vagy más édesítőszer ízlés szerint)
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só

Ez is érdekelhet: Retró desszert: dupla csokoládés Coca-Cola-torta

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy 20x20 cm-es sütőformát sütőpapírral.
  2. A lereszelt céklát tegyük egy tálba, majd adjunk hozzá a kakaóport, mandulavajat, mézet vagy édesítőszert, tojásokat, vanília kivonatot, sütőport és egy csipet sót.
  3. Keverjük jól össze a hozzávalókat, amíg egy sima tésztát nem kapunk.
  4. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és egyenletesen oszlassuk el.
  5. Süssük a brownie-t előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a közepére szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Ne süssük túl, hogy szaftos maradjon.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel kis négyzetekre.

A figyelmetekbe ajánljuk