Szinte bármiből készíthetünk remek desszertet. Hiszen ki gondolná, hogy kefírből, édesburgonyából, de akár még céklából is megvalósítható! A céklás brownie pedig nemcsak isteni alternatíva, hanem rendkívül egészséges is.
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű cékla, meghámozva és lereszelve (körülbelül 2 csésze)
- 1/2 csésze kakaópor
- 1/2 csésze mandulavaj (vagy bármilyen dióvaj, amit szeretsz)
- 1/4 csésze méz vagy juharszirup (vagy más édesítőszer ízlés szerint)
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
Ez is érdekelhet: Retró desszert: dupla csokoládés Coca-Cola-torta
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy 20x20 cm-es sütőformát sütőpapírral.
- A lereszelt céklát tegyük egy tálba, majd adjunk hozzá a kakaóport, mandulavajat, mézet vagy édesítőszert, tojásokat, vanília kivonatot, sütőport és egy csipet sót.
- Keverjük jól össze a hozzávalókat, amíg egy sima tésztát nem kapunk.
- Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és egyenletesen oszlassuk el.
- Süssük a brownie-t előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a közepére szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Ne süssük túl, hogy szaftos maradjon.
- Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel kis négyzetekre.