Egy adag sült krumpli.

Nagyon óvatosan kell bánni ennek a népszerű ételnek a fogyasztásával!

Az évek múlásával az embernek egyre inkább oda kell figyelnie arra, hogy mit visz be a szervezetébe, a káros ételeket pedig érdemes száműzni a menüről. Sajnálatos módon a 21. századi ember egyik legnépszerűbb csemegéjére is vonatkozik a fentebbi állítás.


Jó pár olyan étel létezik, amelyek elhagyása kifejezetten jó hatással van az időskori anyagcserére. Egy világhírű dietetikus, Catherine Gervacio szerint az olajban sült burgonya pont ebbe a kategóriába tartozik – írja a Haszon Agrár.

Gervacio elmondása szerint a sült krumpli magas zsír- és kalóriatartalommal rendelkezik, eközben viszont gyakorlatilag semmifajta tápértéket nem kínál. Gyakori fogyasztása lassabb anyagcserét és nem kívánt súlygyarapodást okozhat, de elősegítheti a szívbetegséget és a cukorbetegséget is egyaránt.

A sült krumplinak nem csak a magas zsírtartalma, hanem az üres kalóriatartalma is káros lehet, ugyanis nem tartalmaz érdemi tápanyagokat, csak kalóriát ad a szervezethez, ami sem a testsúlyszabályozás, sem pedig az egészség szempontjából nem hasznos

– idézi a dietetikust a Magyar Mezőgazdaság.

A sült krumpli feldolgozásához a szervezetnek nem szükséges sok energiát felvennie, cserébe masszívan megterheli az anyagcserénket. Az étel transzzsírtartalma is elég problémás, mivel gyulladást és súlygyarapodást is előidézhet.

Fontos megjegyezni, hogy a fentebbi állítások kifejezetten az olajban sült burgonyára vonatkoznak, tehát ha például zsiradékok nélkül készíted el a krumplit, akkor nyugodtan fogyaszthatod.

Süssük ropogósra a burgonyát! A forró levegős fritőz sütők is szóba jöhetnek a zsírbevitel csökkentése érdekében, ami egy sokkal jobb alternatíva lehet, mint a gyorséttermi sült krumpli

– javasolja Gervacio.

A figyelmetekbe ajánljuk