korsó sör

Horror árak: ennyibe kerül egy liter sör az Oktoberfesten

A hétvégén kezdődött a világ egyik legnagyobb fesztiválja Münchenben, az Oktoberfest. Az esős időjárás és a rendkívül drága sör ellenére is tömegek érkeztek a rendezvényre.

Szombaton kezdődött, és 17 napig, október 3-ig tart a világ egyik legnagyobb fesztiválja, a müncheni Oktoberfest. A legtöbb sörsátor este fél nyolcra megtelt, ezért lezárták azokat, így hosszú sorok alakultak ki a bejáratoknál. A nagy érdeklődés azzal is magyarázható, hogy az előző két évben nem szervezték meg a koronavírus-járvány miatt – írja a Haszon.

Azonban körülbelül 16 százalékkal drágábbak lettek a sörök, 2019-hez képest. Most 12,60-13,80 euróért (nagyjából 5150-5650 forint) lehet rendelni egy literes korsót. A Terézia-mezőn felállított sörsátrakban három éve 10,80 és 11,80 euró között voltak az árak. A szervezők szerint a rekordmagas költségek sem fogják csökkenteni a forgalmat, ami elérheti a járvány előtti évekre jellemző hatmillió főt.

A müncheni önkormányzat úgy kalkulálta ki az árszintet, hogy összevetették a városi kocsmák aktuális árait. Münchenben napjainkban literenként 6,70 és 11,20 euró között mérik az italt.

A drága sört a kiugróan magas inflációval, az emelkedő bérekkel és az elszálló energiaárakkal indokolják a bajor vendéglősök.

Meglehetősen magasak a sörárak, de szerencsére nem lépték át a 14 eurós határértéket, viszont a jövőben oda kell figyelni arra, hogy megfizethetők maradjanak

– momdta Clemens Baumgärtner, a város gazdasági tanácsadója, az Oktoberfest igazgatója.

A figyelmetekbe ajánljuk