Könnyű recept a hétvégére: az olaszok gazdag zöldséglevese, a minestrone

Könnyű recept a hétvégére: az olaszok gazdag zöldséglevese, a minestrone

A minestrone egy ízletes olasz leves, amelyet könnyen elkészíthetünk mi is otthon. Igazán gazdag és tápláló leves, ami tele van zöldségekkel és lédús paradicsommal. Próbáld ki!


Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 közepes sárgarépa, karikára vágva
  • 2 szár zeller, apróra vágva
  • 1 konzerv aprított paradicsom (kb. 400g)
  • 4 csésze zöldség alaplé
  • 1 csésze zöldborsó
  • 1 csésze fehérbab
  • 1 csésze csiperke
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem és bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés:

Hevítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket néhány percig, amíg a hagyma megpuhul, és a fokhagyma illata kiszabadul.

Ezután jöhet hozzá a sárgarépa, a zeller és a csiperke, amit főzzünk további 5 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak. Ezt követően öntsük hozzá az aprított paradicsomot és az zöldség alaplevet, majd keverjük össze, és hagyjuk, hogy a leves felforrjon.

Miután a leves felforrt, csökkentsük a hőt, és főzzük további 15-20 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ekkor adagoljuk hozzá a fagyasztott borsót és babot. Főzzük további 10-15 percig. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel és bazsalikommal.

A figyelmetekbe ajánljuk