Készítsd el villámgyorsan az olaszok isteni kekszét: mandulás cantuccini

Készítsd el villámgyorsan az olaszok isteni kekszét: mandulás cantuccini

Az olasz konyha gazdagságát és sokszínűségét sok minden szimbolizálhatja, a jellegzetes ízeket kínáló desszertek között az olasz mandulás keksz pedig egy egyszerűen elkészíthető finomság, amit az egész család imádni fog.

A cantucci, egy olasz mandulás keksz, amely a toszkán Prato városból származik.

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 2 db tojás
  • 0.5 kávéskanál szegfűszeg
  • 4 dkg vaj
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 20 dkg mandula

Elkészítése:

Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojásokat, a szegfűszeget, a vajat és a narancshéjat. Kézzel alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd belisztezett gyúródeszkára helyezzük és késsel kettévágjuk.

Konyhai robotgépben külön-külön durvára daráljuk a mandulát és a törökmogyorót. A tészta egyik felébe a darált mandulát, a másik felébe a darált törökmogyorót dolgozzuk bele és duci rudakat formázunk belőlük.

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és 25 percig sütjük a rudakat. A 25 perc leteltével 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk a sütinket, és az oldalukra fektetve még 10 percet sütjük a cantuccinit.


A figyelmetekbe ajánljuk