Az olasz konyha gazdagságát és sokszínűségét sok minden szimbolizálhatja, a jellegzetes ízeket kínáló desszertek között az olasz mandulás keksz pedig egy egyszerűen elkészíthető finomság, amit az egész család imádni fog.
A cantucci, egy olasz mandulás keksz, amely a toszkán Prato városból származik.
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 2 db tojás
- 0.5 kávéskanál szegfűszeg
- 4 dkg vaj
- 1 narancsból nyert narancshéj
- 20 dkg mandula
Olvasd el ezt is! Pár perc alatt isteni desszert: habkönnyű citromtorta
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojásokat, a szegfűszeget, a vajat és a narancshéjat. Kézzel alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd belisztezett gyúródeszkára helyezzük és késsel kettévágjuk.Konyhai robotgépben külön-külön durvára daráljuk a mandulát és a törökmogyorót. A tészta egyik felébe a darált mandulát, a másik felébe a darált törökmogyorót dolgozzuk bele és duci rudakat formázunk belőlük.
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és 25 percig sütjük a rudakat. A 25 perc leteltével 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk a sütinket, és az oldalukra fektetve még 10 percet sütjük a cantuccinit.