koktélok szívószállal, háttérben lemenő nap és sivatag
Fotó: Shutterstock

Ez az 5 könnyen elkészíthető koktél le fog venni a lábadról az idei nyáron

Ha a nyári koktélokra gondolsz, valószínűleg az olyan klasszikusok jutnak eszedbe, mint a margarita, a mentás mojito, esetleg egy fagyasztott finomság apró esernyővel a tetején. De miért ne lehetne ez másképp?


Ahogy melegszik az időjárás, úgy nő a kollektív igényünk minden jeges, frissítő dologra, ami valószínűleg megtalálható a tengerparti bárok étlapján. És bár ezek az elemek nem veszítenek népszerűségükből, van néhány új trend, amely érdemes idén kipróbálnod. Többen keresik a mocktail vagy alacsony alkoholtartalmú opciókat, de a tea szintén nagy divat idén, akárcsak azok a nyári italreceptek, amelyekben agávészirupot használnak. Bártenderek és szakértők osztották meg a legnépszerűbb nyári italok receptjeit. Van köztük egyszerű, frissítő koktél, és bonyolultabb kreációk is. Ami közös bennük: tuti lehűtenek egy forró napon.

Ez is érdekelhet: Az 5 legjobb és legrosszabb koktél az italszakértők szerint

​1. Cantaloupe Paloma

Paloma kokt\u00e9l

Fotó: Shutterstock

Ez a koktél a sárgadinnyeszezonból a legtöbbet hozza ki azzal, hogy a klasszikus palomába építi be. Az italt a dinnye és a pácolt húsok klasszikus párosítása ihlette, a mezcalt adja a népszerű nyári itóka füstös jegyeit.

  • 20 ml jázminos agavé szirup
  • 20 ml citromlé
  • 30 ml mezcal vagy tequila
  • 45 ml sárgadinnye lé
  • 1,5 dl szódavíz

Kombináld össze az összes hozzávalót a szódavíz kivételével egy ón shakerben. Adj hozzá jeget, és rázd össze. Add hozzá a szódát, majd öntsd a koktélt egy jéggel és sóval díszített pohárba.

​2. Ojos Verdes

Ez az élénk, fűszeres és frissítő ital rengeteg komplexitást rejt magában. A középpontjában a mezcal áll, a citrusos és agávés jegyeket pedig a friss uborka és a jalapeño ellensúlyozza.

  • 20 ml friss uborka és jalapeño lé
  • 60 ml Mezcal
  • 20 ml Cointreau
  • 20 ml lime lé
  • 8 ml agavészirup

A gyümölcslé elkészítéséhez: vágd le néhány nagy uborka végét, majd vág össze durvára, és tedd egy gyümölcscentrifugába. Add hozzá a kimagozott, durvára vágott jalapeñót is. Tárold a hűtőszekrényben.

A koktél elkészítéséhez: rázd össze az összes hozzávalót, majd szűrd át egy sóval és Tajinnal szegélyezett pohárba, tegyél bele jeget.

Ha tovább olvasnál: 4 görögdinnyés koktél, amit muszáj kipróbálnod ezen a nyáron

​3. Mezcalita Bianca

Mezcalita Bianca

Fotó: Shutterstock

Az egyszerű nyári koktélokra különösen nagy szükség van ebben az évszakban, amikor szeretnénk maximalizálni a medence mellett töltött időt. A Mezcalita egy könnyen elkészíthető trópusi koktél. Olyan hétköznapi hozzávalók szükségesek hozzá, mint az ananász és a narancslé, az ecet pedig egyedi ízvilágot ad hozzá, így az édesség és a savasság megfelelő egyensúlyát érjük el.

  • 45 ml mezcal
  • 20 ml ananász
  • 20 ml narancslé
  • 15 ml édes fehér ecet
  • ¾ dl szódavíz

Pohárba zúzott jégre építjük. Díszítsük narancs félholddal és ananászkaréjjal.

4. ​Zöld fény

A Zöld fény az első számú sláger nyáron. Friss, gyümölcsös, de nem túl édes ez az alacsony alkoholtartalmú koktél. Javasoljuk hozzá a jalapeño-val ízesített tequilát, a pastis-t vagy a fehér rumot.

  • 1 dl Sauvignon Blanc
  • 20 ml egyszerű szirup
  • 20 ml friss citromlé
  • 15 ml körtepálinka
  • 15 ml friss mézédes dinnye lé
  • 8 ml Midori dinnye likőr
  • 1 teáskanál Aloe Vera likőr
  • 1 kiskanál zúzott jég

Tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixold simára. Díszítsd koktélernyővel és lime-karikával.

​5. Bergamotto szeder fröccs

szeder fr\u00f6ccs

Fotó: Shutterstock

Az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes koktélok nagy népszerűségnek örvendenek az elmúlt években. Ebben a szintén alacsony alkoholtartalmú koktélban virágos likőrt jól ellenpontozza a fanyar szeder és az élénk citrusok.

  • 45 ml Rosolio di Bergamotto likőr
  • 20 ml citromlé
  • 4 érett szeder
  • Prosecco
  • 1 szál kakukkfű

Turmixold össze a szedret és a citromlevet, majd add hozzá a likőrt és a jeget. Rázd össze, és finoman szűrd egy jéggel töltött fehérboros pohárba. Töltsd fel Proseccóval, és díszítsd szederrel, citromhéjjal és/vagy kakukkfűággal.

A figyelmetekbe ajánljuk