mustár
Nem is sejtenénk, hogy egy konyhában mennyi dolgot lehet könnyedén újrafelhasználni vagy újrahasznosítani.

Az interneten rengeteg trükköt találni már a különböző élelmiszerek, eszközök vagy tárolók újrafelhasználására, ami egy szórakoztató módja annak is, hogy kreatívak legyünk a konyhában, és közben pénzt és erőforrásokat takarítunk meg.

Ilyen lehet például egy majdnem üres mustáros üveg is. De mit érdemes vele kezdeni ahelyett, hogy egyenesen a szelektívbe dobnánk?

Magyarországon elterjedtebb a műanyag, nyomós mustár, de az üveges változat is sok konyhában megtalálható. Akinek volt már az utóbbiból, azok tudják, hogy szinte lehetetlen minden egyes darab mustárt kikaparni a belsejéből. Mégis kár lenne egy kicsit is elpazarolni belőle. Persze, egy karcsú spatulával nem lehetetlen, de a The Kitchn egy jobb és finomabb ötletet mutatott be.

Ahelyett, hogy kiöblítenénk és újrahasznosítanánk a majdnem üres mustáros üveget, érdemes megfontolni, hogy a maradékot felhasználjuk egy finom vinaigrette (francia öntet) felhabosítására a következő ízletes salátához.

Egyszerűen csak tegyük az üvegbe a további hozzávalókat, például olívaolajat, ecetet és fűszereket. Ha felrázzuk a tartalmát, minden egyes darabka mustárt felhasználhatunk, és még egy ízletes öntetet is készítettünk magunknak

Az üvegtégely pedig tárolóként is funkcionál, ha nem használnánk fel az összes öntetet egyszerre. Tökéletes a szezonális tavaszi salátákra való csöpögtetéshez, érdemes megfogadni az ötletes és ízletes tippet. Csak ne felejtsük el felcímkézni a tégelyt, hogy senki ne keverje össze


A figyelmetekbe ajánljuk