Bár a „pão de queijo” tükörfordításban sajtos kenyeret jelent, sokkal inkább hasonlít egy frissen sült sajtos pogácsára. A mexikói sajtgolyókat többféleképpen is elkészíthetjük, a legegyszerűbb azonban talán az, ha a hozzávalókat beletesszük egy turmixgépbe, kiöntjük egy muffinformába, majd kisütjük őket. Recept.
Hozzávalók:
- 1 nagy tojás;
- 80 g extra szűz olívaolaj;
- 160 ml tej;
- 170 g tápiókaliszt;
- 70 g cheddar sajt (másfajta is lehet);
- só ízlés szerint.
Olvasd el ezt is! A tökéletes vendégváró kaja: fetás cukkinitekercsek
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, illetve kenjük be egy tapadásmentes mini muffinforma mélyedéseit egy kis olívaolajjal.
- Ezután öntsük az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és dolgozzuk el simára. Egy spatulával is rásegíthetünk a végén, hogy tényleg minden alapanyag jól összeálljon.
- Ha esetleg túl sok lett és nem kívánjuk megsütni az összes tésztát, nyugodtan tárolhatjuk a nyers masszát a hűtőben akár egy hétig is.
- Ezek után töltsük meg a tésztával az előkészített muffinformánkat, majd helyezzük be a sütőbe.
- Várjunk körülbelül 15-20 percet, egészen addig, amíg az összes golyó fel nem fújódik és szépen meg nem barnul. Ha ez megvan, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk néhány percig hűlni.
- Elsősorban frissen érdemes fogyasztani a harapnivalót, a maradékot pedig légmentesen záródó edényben szobahőmérsékleten 1 napig vagy a hűtőben akár 1 hétig is tárolhatjuk.