Ínycsiklandó mexikói előétel: pão de queijo, azaz frissen sült sajtgolyók

Ínycsiklandó mexikói előétel: pão de queijo, azaz frissen sült sajtgolyók

Bár a „pão de queijo” tükörfordításban sajtos kenyeret jelent, sokkal inkább hasonlít egy frissen sült sajtos pogácsára. A mexikói sajtgolyókat többféleképpen is elkészíthetjük, a legegyszerűbb azonban talán az, ha a hozzávalókat beletesszük egy turmixgépbe, kiöntjük egy muffinformába, majd kisütjük őket. Recept.


Hozzávalók:

  • 1 nagy tojás;
  • 80 g extra szűz olívaolaj;
  • 160 ml tej;
  • 170 g tápiókaliszt;
  • 70 g cheddar sajt (másfajta is lehet);
  • só ízlés szerint.

Elkészítése:

  • Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, illetve kenjük be egy tapadásmentes mini muffinforma mélyedéseit egy kis olívaolajjal.
  • Ezután öntsük az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és dolgozzuk el simára. Egy spatulával is rásegíthetünk a végén, hogy tényleg minden alapanyag jól összeálljon.
  • Ha esetleg túl sok lett és nem kívánjuk megsütni az összes tésztát, nyugodtan tárolhatjuk a nyers masszát a hűtőben akár egy hétig is.
  • Ezek után töltsük meg a tésztával az előkészített muffinformánkat, majd helyezzük be a sütőbe.
  • Várjunk körülbelül 15-20 percet, egészen addig, amíg az összes golyó fel nem fújódik és szépen meg nem barnul. Ha ez megvan, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk néhány percig hűlni.
  • Elsősorban frissen érdemes fogyasztani a harapnivalót, a maradékot pedig légmentesen záródó edényben szobahőmérsékleten 1 napig vagy a hűtőben akár 1 hétig is tárolhatjuk.

A figyelmetekbe ajánljuk