barna mártás

Egy mártás, amit muszáj elkészítened idén karácsonykor

Ezzel a könnyen és gyorsan elkészíthető mártással egy szempillantás alatt ízletesebbé és változatosabbá varázsolhatjuk a karácsonyi menüt.

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál napraforgóolaj
  • 1 nagy hagyma, apróra vágva
  • 3 nagy sárgarépa, apróra vágva
  • 1 evőkanál ketchup
  • maréknyi szárított csiperkegomba
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 l alacsony sótartalmú zöldségalaplé, vagy csirkealaplé
  • 1 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítése:

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a zöldségeket, és 10-15 percig közepes lángon pirítsuk őket, hogy megbarnuljanak. Keverjük bele a ketchupot és a szárított gombát, és főzzük, amíg egy kicsit ragacsos nem lesz, majd jöhet a kevéske ecet. Keverjük bele az alaplevet, és ízesítsük egy csipet sóval, ha szeretnénk. Forraljuk fel, majd főzzük 20 percig.

Botmixerrel pépesítsük, hogy híg, levesszerű állagú legyen, majd szűrőn keresztül passzírozzuk át egy másik lábasba, és forraljuk fel. A kukoricalisztet egy löttyintésnyi vízzel feöntjül, majd azt is hozzáadjuk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.


A figyelmetekbe ajánljuk