egy tál spenót

Öt magnéziumban gazdag étel, amit mindenképp építs be az étrendedbe!

A magnézium rendkívül fontos ásványi anyag. Több száz kémiai reakcióban vesz részt a szervezetben, és hozzájárul az egészség megőrzéséhez, ennek ellenére sokan nem érik el a napi szükséges bevitelt.


Étcsokoládé

Az étcsokoládé nagyon gazdag magnéziumban, egy 28 grammos adagban 64 mg magnézium található. Emellett magas vas-, réz- és mangántartalommal is rendelkezik, és prebiotikus rostokat tartalmaz, amelyek táplálják az egészséges bélbaktériumokat, valamint tele van jótékony antioxidánsokkal. Természetesen a mértékkel való fogyasztáson van a hangsúly.

Tofu

A tofu magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és vegán étrend egyik alapélelmiszere. Egy 3,5 100 grammos adag 53 mg magnéziumot tartalmaz. Emellett egyes tanulmányok szerint a tofu fogyasztása megvédheti az artériákat bélelő sejteket, és csökkentheti a gyomorrák kockázatát.

Gabonafélék

A gabonafélék közé tartozik a búza, a zab és az árpa, valamint az olyan álgabonák, mint a hajdina és a quinoa. A teljes kiőrlésű gabonafélék számos tápanyag, köztük a magnézium kiváló forrásai. Magas B-vitamin-, szelén-, mangán- és rosttartalommal is rendelkeznek.

Banán 

A banán leginkább magas káliumtartalmáról ismert, amely csökkentheti a vérnyomást, és összefüggésbe hozható a szívbetegségek kockázatának csökkenésével. De magnéziumban is rendkívül gazdag.

Leveles zöldségek

A leveles zöldek rendkívül egészségesek, és sok közülük tele van magnéziummal. Jelentős mennyiségű magnéziumot tartalmazó zöldségek közé tartozik a kelkáposzta, a spenót, a kelkáposzta és a répa. Emellett számos tápanyagnak, köztük vasnak, valamint A-, C- és K-vitaminnak is kiváló forrásai.

A figyelmetekbe ajánljuk