étterem, bor

Illusztráció

Ezen a rendezvényen kipróbálhatjuk Magyarország legjobb vidéki éttermeit

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) mozgalom és a Pannon Bormíves Céh idén is egy kihagyhatatlan lehetőséget nyújt a magyar gasztronómia szerelmeseinek.



A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) már 2012 óta szervez rendezvényeket és képzéseket. A szervezet azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse a hazai vidéki gasztronómiát, azóta pedig vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával és magas szintű szakmai háttérrel mutatja be a magyar gasztronómia világát.


A Pannon Bormíves Céh 1999-ben alakult meg tíz nagy presztízsű magyarországi családi pincészet összefogásával. A mára 38 tagot számláló közösség azért jött létre, hogy népszerűsítsék a kimagasló minőségű magyar borokat és elősegítsék a kulturált borfogyasztási szokások kialakulását. A szervezet alapítási évében létrehozta az egyik legrangosabb magyarországi borversenyt is, a Pannon Bormustrát – írja a Vince.

Ez is tetszhet: A Borfesztivál, ahol egyszerűen ott kell lenni (x)

A két közösség együtt szervezi meg a Pannon Borpiknik nevű eseményt, mely a hazai gasztronómia iránt érdeklődő emberek számára már évek óta egy kihagyhatatlan lehetőséget nyújt. A termelők, a borászok és a vendéglátóhelyek üzemeltetői közösen találkozhatnak az ételek és a borok lelkes rajongóival, akik kiváló fogások és ízletes italok mellett élvezhetik a különleges rendezvényt.

Az idei Pannon Borpiknik a tatai Esterházy-parkban, az Öreg-tó partján kerül megrendezésre szeptember 9-10-én.

Az esemény egyébként közvetlenül Magyarország legjobb étterme, a Platán Bisztró mellett rendezik meg, így akinek kedve lenne kipróbálni a 2 Michelin-csillaggal rendelkező étterem fogásait, azt meg is teheti.

A rendezvényen az alábbi borászatok és éttermek fognak részt venni:

Borászatok

  • Gere Attila Pincészete, Villány
  • Gál Tibor Pincészet, Eger
  • Eszterbauer Borászat, Szekszárd
  • Árvay Családi Pincészet, Tokaj
  • Bock József, Villány
  • Berecz Stéphanie, Tokaj
  • Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány
  • Légli Birtok, Balatonboglár
  • Takler Borbirtok, Szekszárd
  • Tóth Ferenc Pincészet, Eger
  • Heimann Családi Borbirtok, Szekszárd
  • St.Andrea Szőlőbirtok, Eger
  • Pendits Szőlőbirtok, Tokaj
  • Vesztergombi Pince, Szekszárd
  • Bott Frigyes, Muzsla
  • Balla Géza Pincészet, Erdély
  • Dúzsi Tamás Pincéje, Szekszárd
  • Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Pannonhalma

Éttermek

  • Platán Tata
  • 67 Sigma
  • Mandula
  • Pajta
  • Erhardt
  • Lamareda
  • Kistücsök
  • Villa Kabala
  • Páskom
  • Palkonyha
  • Almalomb
  • Rosinante
  • Ikon – Food Truck
  • Anyukám mondta – Food Truck
  • Macok – Food Truck
  • Gusto 13
  • Mádi Borház
  • Nomád
  • Horgonyzó
  • One Eleven kávé
  • Harrer
  • Szabi a Pék – Food Truck
  • Tura

Olvass erről is! Így készül a Michellin-csillagos séf 3 összetevős krumplipüréje

A figyelmetekbe ajánljuk