A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) mozgalom és a Pannon Bormíves Céh idén is egy kihagyhatatlan lehetőséget nyújt a magyar gasztronómia szerelmeseinek.
A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) már 2012 óta szervez rendezvényeket és képzéseket. A szervezet azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse a hazai vidéki gasztronómiát, azóta pedig vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával és magas szintű szakmai háttérrel mutatja be a magyar gasztronómia világát.
A Pannon Bormíves Céh 1999-ben alakult meg tíz nagy presztízsű magyarországi családi pincészet összefogásával. A mára 38 tagot számláló közösség azért jött létre, hogy népszerűsítsék a kimagasló minőségű magyar borokat és elősegítsék a kulturált borfogyasztási szokások kialakulását. A szervezet alapítási évében létrehozta az egyik legrangosabb magyarországi borversenyt is, a Pannon Bormustrát – írja a Vince.
Ez is tetszhet: A Borfesztivál, ahol egyszerűen ott kell lenni (x)
A két közösség együtt szervezi meg a Pannon Borpiknik nevű eseményt, mely a hazai gasztronómia iránt érdeklődő emberek számára már évek óta egy kihagyhatatlan lehetőséget nyújt. A termelők, a borászok és a vendéglátóhelyek üzemeltetői közösen találkozhatnak az ételek és a borok lelkes rajongóival, akik kiváló fogások és ízletes italok mellett élvezhetik a különleges rendezvényt.
Az idei Pannon Borpiknik a tatai Esterházy-parkban, az Öreg-tó partján kerül megrendezésre szeptember 9-10-én.
Az esemény egyébként közvetlenül Magyarország legjobb étterme, a Platán Bisztró mellett rendezik meg, így akinek kedve lenne kipróbálni a 2 Michelin-csillaggal rendelkező étterem fogásait, azt meg is teheti.
A rendezvényen az alábbi borászatok és éttermek fognak részt venni:
Borászatok
- Gere Attila Pincészete, Villány
- Gál Tibor Pincészet, Eger
- Eszterbauer Borászat, Szekszárd
- Árvay Családi Pincészet, Tokaj
- Bock József, Villány
- Berecz Stéphanie, Tokaj
- Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány
- Légli Birtok, Balatonboglár
- Takler Borbirtok, Szekszárd
- Tóth Ferenc Pincészet, Eger
- Heimann Családi Borbirtok, Szekszárd
- St.Andrea Szőlőbirtok, Eger
- Pendits Szőlőbirtok, Tokaj
- Vesztergombi Pince, Szekszárd
- Bott Frigyes, Muzsla
- Balla Géza Pincészet, Erdély
- Dúzsi Tamás Pincéje, Szekszárd
- Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Pannonhalma
Éttermek
- Platán Tata
- 67 Sigma
- Mandula
- Pajta
- Erhardt
- Lamareda
- Kistücsök
- Villa Kabala
- Páskom
- Palkonyha
- Almalomb
- Rosinante
- Ikon – Food Truck
- Anyukám mondta – Food Truck
- Macok – Food Truck
- Gusto 13
- Mádi Borház
- Nomád
- Horgonyzó
- One Eleven kávé
- Harrer
- Szabi a Pék – Food Truck
- Tura
Olvass erről is! Így készül a Michellin-csillagos séf 3 összetevős krumplipüréje