A repülős utazások előtt az egyik legnagyobb fejtörést mindig az okozza, hogy mit lehet felvinni a gépre és mi az, amit biztosan elvesznek majd tőlünk a biztonsági szolgálat emberei. A CNN szerint Dél-Koreában az egyik legtöbbet lefoglalt áru nem más, mint az ország egyik nemzeti eledele, a kimcshi, ami ugyan fermentált zöldségekből készül, mégis folyadéknak számít.
A portál beszámolója szerint a tavalyi évben elképesztő mennyiséget, egészen pontosan 10,7 tonnát foglaltak le a különleges finomságból az ország legnagyobb, Szöultól nem messze található Incshoni nemzetközi repülőtéren.
Ez is érdekelhet! Van, aki forrón szereti: ha imádod a csípőset, ezt a 6 fogást neked találták ki!
A kimcshi olyan a dél-koreaiaknak, mint nekünk a kovászos uborka, így nem csoda, hogy ez az ország egyik legkedveltebb eledele. Ráadásul szuvenírként is sokan szeretnék kivinni az országból, ám a repülőtéri szabályok szerint a fermentált, fűszerezett zöldségek folyadéknak számítanak, így azt az utasok nem vihetik fel a gépekre.
A kimcshi olyan a dél-koreaiaknak, mint nekünk a kovászos uborka
Fotó: Shutterstock
A reptér munkatársai tovább azt közölték, hogy a 10,7 tonna kimcshi mellett 10,5 tonnányi jangot is lefoglaltak
– utóbbi a hagyományos fermentált szószok és paszták széles skáláját fedi le.
A tavaly begyűjtött, mintegy 11 tonnányi finomságot egyébként a reptér dolgozói nem semmisítették meg, hanem felajánlották több helyi, szegényeket segítő szervezetnek.
Ezt is olvasd el! Múmiák mellett találták meg a világ legrégebbi sajtjait
A CNN emlékeztet, hogy nem ez az első alkalom, hogy a dél-koreai légiközlekedésben valamilyen korlátozást vezetnek be bizonyos ételekkel és italokkal kapcsolatban. Ahogy arról mi is beszámoltunk, tavaly a Korean Airlines tiltotta ki a gépeiről a zacskós leveseket, mondván, hogy túl forrók, ezért balesetveszélyesek.