Ebben a hőségben frissítő hatással bírhat a joghurtos uborkasaláta.
Ez az uborkasaláta krémes görög joghurttal készül, citrommal és fokhagymával. Elkészítése csupán 15 percet vesz igénybe.
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 1 darab kígyóuborka
- 400 gramm görög joghurt
- 3 teáskanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 1 csokor kapor
Elkészítés
1. Először mossuk meg az uborkát, majd hámozzuk meg.
2. Ezután sózzuk meg és hagyjuk állni, várjuk meg, míg levet ereszt.
3. A görög joghurtot keverjük össze a citromlével, zúzott fokhagymával, összeaprított kaporral. Ezt sózzuk, borsozzuk.
4. Ha ez megvan, az uborkáról öntsük le a levet és forgassuk a joghurtba.
5. Hűtsük jól be, majd tálaljuk.
(Forrás: Só Bors)