
Julia Roberts kedvenc vacsorája mindössze 3 hozzávalót tartalmaz
Ha vacsoráról van szó, legtöbbünk arra törekszik, hogy valami gyorsan elkészíthető, de mégis finom fogást dobjon össze a fárasztó nap végén – nincs ezzel máshogy a népszerű színésznő, Julia Roberts sem. Nem számít se a hírnév, se a csillogás, ha egy praktikus, mégis ízletes vacsorát kell elkészíteni: a színésznő fogja magát és három alapanyagból összedobja kedvenc ételét.
Az 57 éves világsztárról sok mindent tudtunk eddig, de azt nem, hogy kedvenc vacsorájához csak 3 összetevő kell, és hogy a színésznő maga is szívesen elkészíti a fogást, ha úgy jön ki a lépés. Julia Roberts kedvenc étele lazacból, avokádóból és barna rizsből áll.
Nem véletlen, hogy egy ilyen fehérjében gazdag étel a kedvence, hiszen Roberts köztudottan az egészséges életmódra és táplálkozásra törekszik. Ha tehát szeretnénk követni a példáját, nincs más dolgunk, mint beiktatni ezt a három alapvető hozzávalót a mindennapi étkezéseinkbe.
A lazacban a magas omega-3-tartalma mellett az a legjobb, hogy a saját ízlésünknek megfelelően szinte bárhogy fűszerezhetjük. A rizs egy egészséges, tápanyagokban gazdag alapanyag, amely remek szénhidrátforrás – a szervezetnek pedig szüksége van szénhidrátokra a túléléshez, mivel ezek biztosítják a mindennapokhoz szükséges energiát. Ha valamiért nem szeretjük a barna rizst, nyugodtan készítsük el az ételt fehér rizzsel: nemcsak finom, de gyomorpanaszok esetén az egyik legkönnyebben tolerálható és emészthető élelmiszerről van szó. Több mint 15 alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, köztük folsavat, B-vitaminokat, magnéziumot, vasat és cinket. Mielőtt azonban összedobnánk a Sztárom a párom színésznőjének kedvenc fogását, talán hasznos tudni, hogy a barna rizsnek valamivel magasabb a kalória- és fehérjetartalma is.
Az utolsó hozzávaló pedig nem más, mint az avokádó – ha ez is megvan, készen is van a teljes vacsora, mely önmagában is nagyon finom, de könnyen alakítható, ha valami izgalmasabbra, vagy legalábbis másra vágyunk. Ha például éppen nem kívánjuk az avokádót, helyettesíthetjük más zöldséggel is. Például gyorsan megpiríthatunk egy kis kaliforniai paprikát és hagymát, vagy süthetünk egy adag egyszerű grillzöldséget is, például brokkolit, karfiolt vagy répát.

A lazac elkészítését a következő formákban ajánlja a Daily Meal:
- édes-csípős verzió,
- uborkás-lime-os pácolt lazac,
- vagy parmezános kéregben sült változat.
A fogást különböző szószokkal is feldobhatjuk – ezek jól beivódnak a rizsbe, és extra ízt adnak a lazacnak. Finom lehet például az édes-savanyú szósz, a teriyaki, vagy akár egy kis csípős majonéz. Ha pedig valami elegánsabbat szeretnénk, próbáljuk ki a „beurre blanc” nevű vajszószt, ami még a zöldségevést is élvezetesebbé teszi.
Olvasd el ezt is!