jegeskávé
Shutterstock

Lassan ideje váltani: így készíts otthon tökéletes jegeskávét!

Rögtön több szakértői tippet is mutatunk, hogy biztos legyen a siker.

A nyár közeledtével egyre többen váltanak a reggeli meleg kávéról a jeges változatra. Persze ez érthető is, hiszen nem túl nagy élmény a sokszor elviselhetetlenül meleg időben egy szintén meleg kávét szürcsölgetni. Sokak a jegeskávét a kávézókban fogyasztják, mivel azt gondolják, hogy az elkészítése időigényes és bonyolult, ráadásul a kielégítő végeredmény sem garantált.

Hogy ne kelljen elhagyni a házat a reggeli felfrissüléshez, találtunk néhány szakértői tippet arról, hogy hogyan készíthetjük el otthon a tökéletes jegeskávét.

Olvasd el ezt is! Az örök és elpusztíthatatlan – éljen a kotyogós kávéfőző!

Rendkívül egyszerű 

A The Kitchn szerint az abszolút legjobb módszer a jegeskávé elkészítéséhez, ha eleve nem melegítjük fel. Ez az úgynevezett cold brew módszer, amellyel bebiztosíthatjuk, hogy nem kell a készítés után még a langyos, vizes kávéval bajlódnunk, ha nem vártunk elég sokáig a jég hozzáadásával.

Az oldal javaslata szerint az otthoni cold brew-t úgy a legegyszerűbb elkészíteni, ha a kávét egy éjszakán át áztatjuk a hűtőben – így amikor felébredünk, már csak a jeges pohárba kell önteni a kávékoncentrátumot, amit érdemes egy kis tejjel felhígítani. A Kitchn megjegyzi, hogy a módszerrel nem hibázhatunk, hiszen a legtöbb kávézó is így készíti a cold brew-t egész évben. Arra azért érdemes figyelni, hogy ezzel a módszer garantáltan extra erős kávét készítünk majd, ezért ajánlott más folyadékkal hígítani, hogy ízletesebb legyen a végeredmény.

Ez is érdekelhet: 4 + 1 tárgy, amit mindenképp szerezz be, ha imádod a jegeskávét

Shutterstock

A Self szerint viszont a tökéletes jegeskávé másik módja, ha sima víz helyett kávéból készült jégkockákat használunk. Ez megakadályozza, hogy a jég olvadásával az ital felhíguljon. A reggeli megmaradt kávét is felhasználhatjuk a jégkockák elkészítéséhez, így nem kell külön erre a célra friss kávét készíteni és hűteni. Ha ennél is fantáziadúsabbá szeretnénk tenni a reggeli főzetet, a Chowhound oldala azt ajánlja, hogy keverjünk valamilyen szirupot, mentát vagy csokoládét az ízesített jégkockákba, és koronázzuk meg az italunkat fagylalttal vagy tejszínhabbal.


A figyelmetekbe ajánljuk