Ahogy közeledik a tavasz és a húsvét, újra előtérbe kerülnek az ínycsiklandozó fogások. Sokaknál a tojássaláta is elengedhetetlen része az ünnepi menünek, mi pedig ennek apropóján mutatunk egy egyszerű receptet, amellyel könnyedén elkészíthetjük ezt a csemegét.
Hozzávalók:
- 5 darab főtt tojás
- 1 darab zöld alma
- 6 evőkanál majonéz
- 1 marék újhagyma
- 1 evőkanál almaecet
- 3 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál currypor
- fél teáskanál őrölt római kömény
- só és bors ízlés szerint
Ha pedig valami különlegességgel is meglepnénk szeretteinket: Könnyen elkészíthető fogás húsvétra: sonkás pite recept
Elkészítés:
Először dobjuk a tojásokat forrásban lévő vízbe, ezután főzzük 8-15 percig őket, utána hűtsük ki és pucoljuk meg. Ezt követően vágjuk finomra az újhagymát, majd adjuk hozzá a majonézt, almaecetet, mustárt és a fűszereket, végül pedig a tetszőlegesen felkockázott főtt tojást és az almát is keverjük bele.
A salátát érdemes jól behűteni.