A bowl of dried chillies

Tartsd hűvösen magad ezekkel az ízletes egészséges ételekkel!


Paradicsom

A paradicsomban sok a likopin nevű antioxidáns, amely erős rákmegelőzőként ismert. A piros paradicsom 94 százalékban víz, míg a zöld fajta körülbelül 93 százalékban H20. Ízletes salátában vagy tökéletes szendvicsben, ezt a gyümölcsöt könnyű beilleszteni a napi étkezésbe.

Dinnyne

A hűvös dinnye még a legintenzívebb szomjúságot is oltja, és a gyümölcs bőségesen terem a nyári hónapokban. Egy egyszerű szelet kiváló, frissítő élményt nyújt. A dinnye alacsony kalóriatartalmú és magas víztartalmú (95 százalék), így rendkívül hűsítő falat.

Fűszeres paprika

Valószínűleg ez az utolsó dolog, amire forró időben vágysz, de a curry és a chili stimulálja a szájban lévő hőreceptorokat, fokozza a vérkeringést és izzadást okoz, ami lehűti a testet. Szóval valójában jót fog tenni most a csípős neked, hisz gyorsan kiizzadod a meleget, aztán máris jobb lesz.

Brokkoli

Szereted vagy utálod, a brokkoli jót tesz neked. Intelligens szénhidrátként ismert, és magas a rosttartalma, ami segíti az emésztést, alacsonyan tartja a vércukorszintet és megelőzi a székrekedést. Ez a keresztesvirágú zöldség sűrűnek tűnik, de valójában 91 százalékban vízből áll, bár biztosak sokan akadnak, akik inkább isznak simán csak vizet magában, minthogy a zöld alternatíváját válasszák.

Leves

A leves automatikusan egy hideg, téli napot juttat eszünkbe, amikor odakint esik az eső, és a kanapén egy takaró alá burkolózva egy csirke- és gombalevesből álló főzetet kortyolgatunk. A magas folyadéktartalmú receptek azonban segítenek a hidratáltsági szint fenntartásában, és ha egy könnyedebb zöldséglevest választunk egy nehéz húsleves helyett, a téli ételválasztás szezonálisabbá válik.

Kókusztej és kókuszvíz

A kókusztej és a víz fontos tápanyagokat tartalmaz, amelyek segítik a hidratálást, ami azt jelenti, hogy mindkettő nemcsak finom, hanem tele van egészségügyi előnyökkel is. Rengeteg recept tartalmaz kókusztejet, mivel remek összetevő a mártások sűrítéséhez és az ételek tömegének növeléséhez.

(Forrás: HelloMagazine)


A figyelmetekbe ajánljuk