görög joghurt

Az otthoni görög joghurt készítése meglepően egyszerű, pláne ezzel a recepttel!


Hozzávalók:

  • 4 csésze zsírszegény vagy alacsony zsírtartalmú tej
  • ¼ csésze zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú natúr joghurt

Elkészítése:

Melegítsük a tejet közepesen hőfokon, gyakori keverés mellett, amíg gőzölög, alig bugyog, amíg el nem éri a180 fokot. (Ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert nagyon gyorsan felforrhat.) Óvatosan öntsük át a tejet egy tiszta, hőálló edénybe. Hagyjuk állni, gyakori keverés mellett, amíg 110 fokra lehűl. Majd keverjük össze a joghurtot fél csésze tejjel egy kis tálban, ezt a keveréket pedig öntsük vissza a meleg tejbe.

Fedjük le az edényt, és fedjük le egy tiszta konyharuhába, hogy melegen tartsa. Tegyük nagyon meleg helyre, és hagyjuk állni, amíg besűrűsödik és fanyar lesz, legalább 8, de legfeljebb 12 órán át. Ezután tegyük hűtőbe, amíg kihűl, körülbelül 2 órán át, hogy jól besűrűsödjön.

Béleljünk ki egy nagy, finom szemű szitát 2 réteg sajtkendővel, és helyezzük egy nagy tál fölé. Kanalazzuk a kihűlt joghurtot egy kis üvegekbe, majd fedjük le, és tegyük a hűtőbe 8-24 órára, attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk.


Related Articles From Your Site
A figyelmetekbe ajánljuk