Egyre többen ünneplik itthon a halloween ünnepét, melyet legjobban tökfaragással és néhány borzongató horror filmmel lehet ünnepelni. Ha pedig jelmezes bulit tartunk, mindenképp készítsük el ezt az egyszerű, ám elképesztően finom édességet, amivel még hangulatosabbá tehetjük az estét.
A halloweeni díszítésű puding már csak azért is remek választás, mert könnyű elkészítésének köszönhetően a folyamat végén nem halmozunk fel egy tucat koszos edényt, ahogy akár gyerekkel, akár pedig a barátainkkal közösen megalkothatjuk a puding külalakját, amely a desszert legizgalmasabb része. A csokoládés keksznek és a gumicukroknak köszönhetően a végeredmény olyan lesz, mintha a friss termőföldből kikandikálnának a giliszták. Elkészítés után akár három napig is eláll a hűtőben.
Ez is érdekelhet! 3 egyszerű, de nagyszerű sütirecept halloween estéjére
Hozzávalók:
Fotó: Shutterstock
- 18 db csokoládés keksz (Oreo, Pilóta, ízlés szerint lehet bármilyen márka);
- 110 g porcukor;
- 2 evőkanál holland kakaópor;
- 1 l tej;
- 2 csomag csokoládéízű pundingpor;
- egy csipet só;
- 5 evőkanál cukor;
- 1 csomag gilisztás gumicukor.
Ajánljuk figyelmedbe! Ünnepelni a holtakat – különböző halottak napi szokások a világ minden tájáról
Így készítsük el:
- Első lépésként akár kézzel, akár egy sodrófa segítségével törjük apróbb darabokra a kekszet. Ezután tegyük félre, amíg elkészítjük a pudingot.
- A csomag leírásának megfelelően melegítsünk fel a tejet, adjuk hozzá a cukrot, majd szórjuk bele a pudingport. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük meg a pudingot. Adjuk hozzá a csipet sót, majd ha elkészült, tegyük félre, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
- Tálaljuk a kihűlt pudingot tálakba, majd szórjuk meg a kekszmorzsákkal. Végül helyezzünk rá ízlésünknek megfelelően néhány darab gumicukrot. Ha szeretnénk, akár egy nagyobb tálba is kiönthetjük az egész pudingot, így a díszítés még szórakoztatóbb lehet.