Vegán fasírozott
Fotó: Shutterstock

A vegán fasírozott különösen izgalmas lehet, ha káposztát is használunk hozzá

Ettől az egy hozzávalótól lesz igazán tökéletes a vegetáriánus fasírt

A fasírt szinte minden magyar otthon asztalán időről időre előkerül, hiszen könnyen elkészíthető, kevés alapanyag kell hozzá és bármilyen köret mellé tökéletes lehet. De mi a helyzet azokkal, akik vegetáriánusok és szeretnének a húsgombóchoz hasonlító ételt fogyasztani? Nekik lehet tökéletes választás a Vince által ajánlott vegetáriánus fasírt, amelynek az elkészítése még a kezdő szakácsok számára sem jelenthet kihívást. Recept.



Hozzávalók:

  • 100 g kenyér (legjobb, ha kicsit már száraz)
  • 1,5 dl tej
  • 5 g só
  • bors
  • fél teáskanál őrölt édes paprika
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 g zöld káposzta
  • 1 db tojás
  • 100 g zsemlemorzsa

Elkészítése:

1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a kenyeret, az édes paprikát, egy kevés borsot és sót és öntsük hozzá a tejet.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg őket.

3. Szeleteljük fel a káposztát, csöpögtessük le, majd dinszteljük együtt a hagymákkal nagyjából 5 percig.

Ezt is olvasd el! Ezzel a trükkel lesz még tökéletesebb a sült karfiol – recept!

Veg\u00e1n fas\u00edrozott

A káposztás, vegán fasírozott pillanatok alatt elkészíthető

Fotó: Shutterstock

4. Az egészet öntsük fel nagyjából 2 deci vízzel, majd forraljuk tovább 10 percig. Adjunk hozzá további 2 deci vizet, majd főzzük nagyjából 15 percig.

5. Az egészhez adjuk hozzá a tejbe áztatott kenyeret.

6. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a tojást és egy alapos keverés után gyúrjunk belőle gombócokat. Forgassuk meg zsemlemorzsában, majd egy serpenyőben süssük aranyszínűre.

A figyelmetekbe ajánljuk