A fasírt szinte minden magyar otthon asztalán időről időre előkerül, hiszen könnyen elkészíthető, kevés alapanyag kell hozzá és bármilyen köret mellé tökéletes lehet. De mi a helyzet azokkal, akik vegetáriánusok és szeretnének a húsgombóchoz hasonlító ételt fogyasztani? Nekik lehet tökéletes választás a Vince által ajánlott vegetáriánus fasírt, amelynek az elkészítése még a kezdő szakácsok számára sem jelenthet kihívást. Recept.
Hozzávalók:
- 100 g kenyér (legjobb, ha kicsit már száraz)
- 1,5 dl tej
- 5 g só
- bors
- fél teáskanál őrölt édes paprika
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g zöld káposzta
- 1 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
Elkészítése:
1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a kenyeret, az édes paprikát, egy kevés borsot és sót és öntsük hozzá a tejet.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg őket.
3. Szeleteljük fel a káposztát, csöpögtessük le, majd dinszteljük együtt a hagymákkal nagyjából 5 percig.
Ezt is olvasd el! Ezzel a trükkel lesz még tökéletesebb a sült karfiol – recept!
A káposztás, vegán fasírozott pillanatok alatt elkészíthető
Fotó: Shutterstock
4. Az egészet öntsük fel nagyjából 2 deci vízzel, majd forraljuk tovább 10 percig. Adjunk hozzá további 2 deci vizet, majd főzzük nagyjából 15 percig.
5. Az egészhez adjuk hozzá a tejbe áztatott kenyeret.
6. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a tojást és egy alapos keverés után gyúrjunk belőle gombócokat. Forgassuk meg zsemlemorzsában, majd egy serpenyőben süssük aranyszínűre.