A mogyoróvaj egy isteni amerikai finomság, amit mi is könnyen elkészíthetünk, hiszen csak néhány összetevőre lesz szükségünk hozzá.
Hozzávalók:
- 20 dkg hántolt földimogyoró
- 1 kk só
- 1 tk olaj
Ez is érdekelhet: Könnyed céklás fetakrém, ami mártogatósnak is tökéletes
Elkészítése:
A földimogyorót és a sót tegyük egy aprítógépbe. Kezdjük el darálni, hagyjuk legalább 4-5 percig állni, így a mogyoróból kiválik az olaj, és saját magától lesz krémes. Ha darabosabb mogyoróvajat szeretnénk, mikor apróra törte a gép a mogyorót, vegyünk ki belőle egy kicsit részt, a többit aprítsuk tovább, a darabokat pedig a végén keverjük hozzá.
Ha azonban teljesen krémes állagot szeretnénk, tehetünk hozzá egy kis olajat, hogy minél lágyabb állagú legyen.