Olcsóbb és finomabb: így készíts házi mogyoróvajat egyszerűen

Olcsóbb és finomabb: így készíts házi mogyoróvajat egyszerűen

A mogyoróvaj egy isteni amerikai finomság, amit mi is könnyen elkészíthetünk, hiszen csak néhány összetevőre lesz szükségünk hozzá.

Hozzávalók:
  • 20 dkg hántolt földimogyoró
  • 1 kk só
  • 1 tk olaj

Elkészítése:

A földimogyorót és a sót tegyük egy aprítógépbe. Kezdjük el darálni, hagyjuk legalább 4-5 percig állni, így a mogyoróból kiválik az olaj, és saját magától lesz krémes. Ha darabosabb mogyoróvajat szeretnénk, mikor apróra törte a gép a mogyorót, vegyünk ki belőle egy kicsit részt, a többit aprítsuk tovább, a darabokat pedig a végén keverjük hozzá.

Ha azonban teljesen krémes állagot szeretnénk, tehetünk hozzá egy kis olajat, hogy minél lágyabb állagú legyen.


A figyelmetekbe ajánljuk