pesto bazsalikom paszta krém olasz

Az otthon elkészített pesto a legfinomabb.


Az ízletes bazsalikomos pesto szósz nem csak tésztákhoz kiváló. Rizzsel, sült burgonyával, hússal, kenyérrel is fogyaszthatjuk.

Az olaszok régen mozsárban készítették a pestót, de a krém elkészítése ma már igen egyszerű, elég csak leaprítanunk a hozzávalókat. Meg kell várni, amíg az aprítógép selymes állagúvá nem varázsolja őket, aztán kész is vagyunk vele.

A pesto egyik alapanyaga a bazsalikom, mely tele van C-vitaminnal, a fenyőmagnak pedig magas a kalcium, magnézium, A-, B1-, B2-vitamin tartalma is.

A házi pestóhoz a következő hozzávalókra lesz szükségünk:

  • 6 csokor friss bazsalikom
  • 5 dekagramm parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék fenyőmag
  • 2 szem szegfűszeg
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál citromlé

Ezeket a már említett módon elég csak aprítógépbe helyezni és krémesre pürésíteni. Az elkészült bazsalikompesto két hétig eláll a hűtőben.

(Forrás: Sóbors)


A figyelmetekbe ajánljuk