A lencsepörkölt nemcsak finom, hanem tápláló és egészséges is. Ezzel a pofonegyszerű recepttel pedig te is könnyedén elkészítheted!
Összetevők:
- 150 g zeller
- 2 evőkanál növényi olaj
- 450 g burgonya, meghámozva és felkockázva
- 3 sárgarépa, felkockázva
- 1 póréhagyma, apró darabokra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 hagyma, apróra vágva
- 1 liter zöldségalaplé
- 250 g szárított zöld lencse, leöblítve és lecsepegtetve
- 1 evőkanál currypor
- 1 teáskanál vörösborecet
- csipetnyi cukor
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Olvasd el ezt is! 5 hüvelyes zöldség, ami gyorsan felturbózza az egészséged
Elkészítése:
A zellert finomra aprítjuk, majd melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a zellert, a burgonyát, a sárgarépát, a póréhagymát, a fokhagymát és a hagymát. Óvatosan főzzük 10-15 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
Ezt követően adjuk hozzá az alaplevet, majd öntsük hozzá a lencsét és a curryport. Forraljuk fel, majd mérsékeljük és közepes lángon 30 percig pároljuk, amíg a lencse megpuhul. Ezután kóstolgassuk, és ízesítsük a vörösborecettel, egy kevés sóval és borssal, valamint egy csipetnyi cukorral. Tálaláskor szórjuk meg a petrezselyemmel.