Laktató vegán fogás a nyári estékre: lencsepörkölt

Laktató vegán fogás a nyári estékre: lencsepörkölt

A lencsepörkölt nemcsak finom, hanem tápláló és egészséges is. Ezzel a pofonegyszerű recepttel pedig te is könnyedén elkészítheted!


Összetevők:

  • 150 g zeller
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 450 g burgonya, meghámozva és felkockázva
  • 3 sárgarépa, felkockázva
  • 1 póréhagyma, apró darabokra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 hagyma, apróra vágva
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 250 g szárított zöld lencse, leöblítve és lecsepegtetve
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • csipetnyi cukor
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítése:

A zellert finomra aprítjuk, majd melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a zellert, a burgonyát, a sárgarépát, a póréhagymát, a fokhagymát és a hagymát. Óvatosan főzzük 10-15 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

Ezt követően adjuk hozzá az alaplevet, majd öntsük hozzá a lencsét és a curryport. Forraljuk fel, majd mérsékeljük és közepes lángon 30 percig pároljuk, amíg a lencse megpuhul. Ezután kóstolgassuk, és ízesítsük a vörösborecettel, egy kevés sóval és borssal, valamint egy csipetnyi cukorral. Tálaláskor szórjuk meg a petrezselyemmel.


A figyelmetekbe ajánljuk