diána hercegné
Getty Images

Ez volt Diána hercegné kedvenc édessége

Most akár te is elkészítheted!


Diána hercegné előszeretettel járt éttermekbe, nem igazán főzött. Darren McGrady, a királyi család egykori séfje szerint a szívek királynője nem volt jó szakács. Sőt, egyszer az is előfordult, hogy ki kellett hívni a tűzoltókat, miután spagettifőzés közben majdnem lángra kapott a palota.

Carolyn Robb, aki egykor szintén a hercegnének volt a séfje, a Royal Eats nevű Youtube csatornán mutatta be, hogyan készül Diána kedvenc édessége, a francia tejföllel, vagyis a crème fraîche-sel töltött és trópusi gyümölcsökkel díszített pavlova – írja a Vince.

Annak ellenére, hogy kezdetben rendkívül ideges volt, Robb hamar megnyugodott Diana hercegné barátságos viselkedése miatt és remek kapcsolat alakult ki köztük.

A séf a szép emlékek tiszteletére alkotta meg újra a tortát. A sütés közben pedig azt is elmesélte, hogy Vilmos herceg és Harry herceg fiatal korukban habcsók készítésével segítettek neki a konyhában.

Robb pavlova receptje nem egyszerű, így csak az igazán tapasztalt cukrászoknak ajánlott megpróbálkozni a crème fraîche verzió elkészítésével. Ám, ha ennek ellenére úgy döntöttél, hogy elkészíted az édességet, hogy könnyebb legyen, a francia krém helyett használhatsz tejszínhabot vagy görög joghurtot. A gyümölcsöket pedig kicserélheted bármire, amit éppen kívánsz.

A figyelmetekbe ajánljuk