kávés csokis hab

Pár perc alatt desszert – kávés csokihab recept

Édesszájuaknak kötelező kipróbálnia ezt az isteni kávés csokihabot, amit pár perc alatt elkészíthetünk.


Hozzávalók:

  • 200 g tej- vagy kávés étcsokoládéval, darabokra törve
  • 300 ml tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál crème fraîche (a francia konyha hagyományos alapanyaga, leginkább a tejfölhöz hasonlítható)

Ez is érdekelhet:A világ legöregebb desszertje

Elkészítése:

Olvasszuk fel a csokoládét a mikrohullámú sütőben körülbelül 2 percig, félidőben megkeverve, vagy egy lábasban enyhén forró víz felett. Hagyjuk hűlni. Ezután elektromos habverővel verjük fel a tejszínt a vaníliával egy tálban, majd adagoljuk hozzá a kihűlt, olvasztott csokoládét, amíg teljesen össze nem keveredik.

Osszuk szét a keveréket négy kis tálkába, és tálaljuk egy púpozott adag crème fraîche-csal. Ha nem azonnal tálaljuk, hűtsük le a hűtőben, és csak közvetlenül az asztalra kerülés előtt adjuk hozzá a crème fraîche-t.

A figyelmetekbe ajánljuk