A népszerű olasz kávé elkészítése sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk, ráadásul egyáltalán nem is időigényes folyamat. Mutatunk néhány lépést, melyet betartva garantáltan tökéletes végeredményt érhetünk el otthon is.
Sokan nem tudják, hogy a tökéletes cappuccino valójában az eszpresszó, a gőzölt tej és a tejhab 1:1:1 arányából áll. Az elkészítéséhez szükségünk lesz egy eszpresszó kávéfőzőre – ha nincs, a French Press is jó megoldás lehet, csak nem lesz olyan krémes a végeredmény. Természetesen a jó minőségű kávébab is rendkívül fontos, így mindenképp szerezzünk be otthonra egy, az ízlésünknek megfelelő változatot – írja a The Manual.
Érdemes hagyományos tejjel dolgoznunk, melynek magas zsírtartalmának köszönhetően a legjobb habot, állagot és textúrát érhetjük el (a növényi tejek közül a zabtej a legjobb választás).
Ajánljuk figyelmedbe! Így befolyásolhatja a kávézás az elhízás és a cukorbetegség esélyeit
Íme az 5 tipp
Fotó: Shutterstock
- Készítsük el az eszpresszót: főzzünk két adagot a megfelelő arányok miatt.
- Gőzöljük meg a tejet: öntsük a tejet egy kisebb kancsóba, és gőzpálca segítségével melegítsük fel úgy, hogy a pálca vége a tej felszíne alatt legyen.
- Gőzölés után habosítunk: habosítsuk addig, amíg a tej térfogata duplájára nő, nagyjából 60-90 másodpercig.
- Öntsük ki a tejet: töltsük az eszpresszóra a gőzölt tejet a csésze pereméig, csak arra figyeljünk, hogy a tetejére emelkedő hab ne folyjon ki.
- Ízlés szerint szórjuk meg a tetejét fahéjjal vagy kakaóporral.