borfeszt
Ugyan az elmúlt években a Budapest Borfesztiválon egyre inkább a fesztiváljelleg és a hangulat vált hangsúlyossá, a szervezők a kezdetek óta tudatosan figyelnek arra, hogy a borértő közönség szakmai érdeklődését is kielégítsék. Idén sem lesz ez másként, mutatjuk, mire számíthatunk!

VinAgora stand

Ha szakmaiság, akkor első helyre kívánkozik hazánk legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi borversenye.

A VinAgora tagja a Nagy Bor- és Párlatversenyek Világszövetségének, vagyis a VINOFED-nek, valamint az 1924-es alapítású, a borágazatban ma is kulcsfontosságú OIV (Nemzetközi Szőlész-Borász Szervezet) felügyeli. Nem kérdés tehát, hogy a verseny eredményeinek szinte kikezdhetetlen hitelesség ad biztos támaszt.

Az évente megrendezett megmérettetés idei kiadásának boraival és borászataival több módon is találkozhatunk a Borfesztiválon: lesz VinAgora Felfedezettek Háza, kóstolhatóak lesznek a VinAgora különdíjas tételei, de mindenekelőtt a VinAgora standon minden belépőjegy mellé jár egy ajándék kóstoló!

Újdonságok kóstolója

A Borfesztivál Premier program keretében olyan borokkal ismerkedhetünk meg a kiállítóknál, amelyek a rendezvény hetében debütálnak a piacon.

Gourmet-élmények a köbön

A Budapest Borfesztivál minden évben helyet biztosít egy vendégországnak is; a rivaldafényben ezúttal az USA borai állnak. Három állam – Kalifornia, Oregon és Washington – kiemelkedő képviselőitől lehet idén bort kóstolni.

A Budavári Palotában 2021 decemberében adták át a Habsburg-kaput és a Halászó gyerekek kútját és teraszát, melyeket felkeresni tehát egyébként is érdemes, de a kulináris élvezetek kedvelői számára ez utóbbi helyszín egyenesen kihagyhatatlan. A Budapest Borfesztivál alatt ugyanis Chef Market Gourmet Udvar néven öt neves magyar étterem települ ide ki, hogy fantasztikus alkotásaikkal levegyék lábukról a látogatókat: a Yama, a FELIX Kitchen & Bar, az Arany Kaviár, a tarcali Bobajka és Segal Viktor készíti majd a kulináris ínyencségeket.

Soha ennyi nemzetközi márka nem jelent még meg, mint idén várható. Az itthon forgalmazott champagne-ok szinte teljes szortimentje kóstolható lesz, valamint crémant-ok, cavák és a hazai pezsgőmárkák nemes versengése, a vendégország Egyesült Államok krémes chardonnay és cabernet borai mind a látogatók kegyeit keresik majd
– mondta el Zilai Zoltán,a Budapest Borfesztivált szervező Borkultúra Kft. ügyvezetője.

Fotó: Bobajka

A Bobajka név még talán nem mindenki számára cseng ismerősen, nem véletlen: idén nyáron nyitotta meg kapuit ugyanis az Andrássy Kúria Étterme, amely ezúttal Tarcal helyett a várban nyújt bepillantást a tokaji régió fantasztikus gasztronómiai kínálatába, ahol többet között a bobajka azaz mákos guba elfogyasztására is lesz lehetőség.

Dallamok szárnyán

A Borfesztivál idén több mint 30 produkcióval várja a látogatókat. Két helyszínen élvezhetjük pohárral a kezünkben a különböző borokhoz passzoló zenei stílusok igazi kavalkádját: az MVM Next színpad a Csikós udvarban, míg a Kisszínpad a Savoyai teraszon várja a szórakozni vágyó borkedvelőket délutántól éjszakába nyúlóan.

Ne maradj le semmiről: további információk a Budapest Borfesztivál hivatalos honlapján!

Jusson hozzá fél áron a Borfesztivál napijegyéhez: vásároljon 2022. augusztus 25. és szeptember 7. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 15 ezer forint felett, így a kasszánál egy 50%-os kedvezményre jogosító kupont kap, amelyet a rendezvény helyszínén, a jegypénzárban érvényesíthet, így a napijegyet fél áron tudja megvásárolni.


A figyelmetekbe ajánljuk