bogyós tippek

Túl gyorsan megromlik a bogyós gyümölcs? Próbáld ki ezt a trükköt!

Ezek a lédús kis finomságok vitaminokban gazdag gyümölcsök, amelyek alkalmasak lehetnek a sütéshez, nassoláshoz, de akár koktélokhoz, például sangria készítéséhez is. Van viszont egy igencsak bosszantó tulajdonságuk, túl gyorsan megromlanak. Ezért érdemes ezt a trükköt kipróbálnod!


Egy TikTokon terjedő trükk segíthet abban, hogy minél tovább csúcsformában maradjanak az aprócska gyümölcsök. Biztos te is jártál már úgy, hogy megvettél egy nagy doboz epret, azonban pár nap múlva már fonnyadtak volna, ám ezzel a tippel búcsút inthetünk a mérgelődésnek és rengeteg pazarlásnak.

Ez is érdekelhet: 5 dolog, ami a szervezetünkkel történik, ha elég gyümölcsöt eszünk

A bogyós gyümölcsök hajlamosak gyorsan megromlani a magas víztartalmuk, a finom textúrájuk, valamint a boltban vásárolt termékek dobozában a közöttük lévő penész és baktériumok elszaporodása miatt. A nedvességnek, hőnek és levegőnek való kitettség szintén felgyorsíthatja az érési folyamatot. Ahhoz, hogy a bogyók egy hétig vagy még tovább eltarthatóak legyenek, érdemes az alábbi lépéseket betartani.

@kalejunkie Replying to @emtill_1130 everything youve ever wanted to know about berries! #producetips #producehacks #berries #berryhack #foodhacks ♬ Au Revoir - Sweet After Tears

Önts 1 csésze ecetet és három csésze hideg vizet egy nagy tálba, majd add hozzá a gyümölcsöket. Ezután kevergesd meg a bogyókat, hogy mindegyik megfelelően átitatódjon, hagyd benne körülbelül tíz percig. Ezt követően szűrjük le a bogyókat, és alaposan öblítsük le a gyümölcsöket hideg vízzeL. Végül tapogassuk szárazra őket.

Miért segít az ecet abban, hogy a gyümölcsök tovább megfelelő állapotban maradjanak? Nos, a boltban vásárolt bogyós gyümölcsök dobozaiban gyakran penészgomba spórák és baktériumok rejtőznek. Ha ezek a káros anyagok egyszer elszaporodnak, gyorsan megrontják az összes értékes epret vagy áfonyát.

Az ecet azonban sikeresen elpusztítja a bogyókra tapadt penészgombákat és baktériumokat anélkül, hogy magát a gyümölcsöt károsítaná. Ezzel a trükkel pedig az eper, a szeder, a málna vagy bármely más bogyós gyümölcs akár 10 napig is elállhat a hűtőben.

A figyelmetekbe ajánljuk