Az avokádó talán napjaink egyik legközkedveltebb univerzális növénye, mely a konyhában megtestesíti a gyengéd reggelit, de olykor egy kiadós vacsoraként is remekül helyt áll. A tejszínes, garnélás változat sem okoz csalódást!
Hozzávalók:
- 2 nagy érett avokádó
- másfél dl tejszín
- 6 dkg garnélarák
- 4 tojás
- 1 kis doboz olajos szardella
- 16 szem olajbogyó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 kk erős mustár
- egy citrom leve
- 1 ek vágott zöldpetrezselyem
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
Hosszában vágjuk ketté az avokádót, szedjük ki a magját és egy kiskanál segítségével vájjuk ki a húsát, majd áztassuk sózott, borsozott, olajjal vegyített citromlében körülbelül 20 percig.
Ezt követően csöpögtessük le és villával pépesítsük össze (szitán is áttörhetjük), majd a tejszínnel keverjük habosra. A keményre főtt tojásokat meghámozzuk, keresztben kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat, ezután pedig a szerdellával együtt villával összetörjük és mustárral ízesítjük. Ezt a krémet visszatöltjük, a félbe vágott tojásfehérjékbe, kettesével összeillesztjük és beletesszük az avokádó héjába.
Amit az elején készítettünk, tejszínes-avokádókrémmel megöntözzük és a vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ha mindezzel kész vagyunk pár perce tegyük a hűtőbe hűlni. Olajbogyóval és a garnélarákkal díszítjük. Amennyiben túl száraznak érezzük ehetünk mellé salátát is.