Amikor az emberek kedvence ételei találkoznak: tejszínes avokádó garnélával

Amikor az emberek kedvence ételei találkoznak: tejszínes avokádó garnélával

Egy újabb recept, amit nem lesz nehéz elkészítened!

Az avokádó talán napjaink egyik legközkedveltebb univerzális növénye, mely a konyhában megtestesíti a gyengéd reggelit, de olykor egy kiadós vacsoraként is remekül helyt áll. A tejszínes, garnélás változat sem okoz csalódást!

Hozzávalók:

  • 2 nagy érett avokádó
  • másfél dl tejszín
  • 6 dkg garnélarák
  • 4 tojás
  • 1 kis doboz olajos szardella
  • 16 szem olajbogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 kk erős mustár
  • egy citrom leve
  • 1 ek vágott zöldpetrezselyem
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

Hosszában vágjuk ketté az avokádót, szedjük ki a magját és egy kiskanál segítségével vájjuk ki a húsát, majd áztassuk sózott, borsozott, olajjal vegyített citromlében körülbelül 20 percig.

Ezt követően csöpögtessük le és villával pépesítsük össze (szitán is áttörhetjük), majd a tejszínnel keverjük habosra. A keményre főtt tojásokat meghámozzuk, keresztben kettévágjuk és kivesszük a sárgájukat, ezután pedig a szerdellával együtt villával összetörjük és mustárral ízesítjük. Ezt a krémet visszatöltjük, a félbe vágott tojásfehérjékbe, kettesével összeillesztjük és beletesszük az avokádó héjába.

Amit az elején készítettünk, tejszínes-avokádókrémmel megöntözzük és a vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ha mindezzel kész vagyunk pár perce tegyük a hűtőbe hűlni. Olajbogyóval és a garnélarákkal díszítjük. Amennyiben túl száraznak érezzük ehetünk mellé salátát is.


Forrás: Francia finomságok dióhéjban

A figyelmetekbe ajánljuk