avotoast
Fotó: Brenda Godinez / Unsplash

Az avokádó ötven árnyalata: így készítsd el reggelire!

Nincs épp ötleted és unod a banánt? Mutatjuk a kedvenc avokádós tippjeinket!

Az avokádó egy sok szempontból megosztó alapanyag; egy saját identitásában sem biztos gyümölcs, ami valamiért mégis sósan kerül a tányérunkra. Egy dologgal azonban kevesen vitatkoznak - azzal, hogy szuper finom és kifejezetten egészséges, a vegánok számára pedig kifejezetten előnyös lehet a fogyasztása a benne található jótékony zsíroknak köszönhetően.

Paradicsommal párosítva

Szerelme a paradicsommal az égben köttetett, a tökéletes végeredmény már akkor garantált, ha az avokádó mellé egy pár szem érett koktélparadicsom, só és bors kerül a pirítósunkra.

Délig tartó lendület

Azok számára, akik fogyasztanak állati fehérjét, a tojással való párosa eszményi reggeli lehet. A délig tartó lendület pedig ebben az esetben tényleg garantált!

Luxusreggeli lazaccal

Szuperül passzol a halakhoz, főként a zsírosabb lazachoz, legyen szó nyers vagy füstölt változatról. Ha pedig hétvégén egy kis avokádós, lazacos reggelivel kényeztetjük magunkat, fokozhatjuk a luxushangulatot egy kis pezsgő és friss narancslé keverékéből készült mimóza koktéllal.

Szín- és ízorgia a tálban

Nem csak kenyérre kerülhet, hiszen mesés buddha bowl-okat, azaz olyan gyönyörű és egészséges tálakat készíthetünk belőle, amelyek telis-tele vannak színes és tápláló alapanyagokkal. Bátran variáljuk a különböző nyers és grillezett zöldségeket, a salátákat és a hüvelyeseket is!

Édes élvezet

Ha pedig valaki azt hitte, hogy az avokádót soha nem esszük édesen, az tévedett. Marokkóban kiváló édes smoothie készül belőle, de zseniális vegán brownie-k alapanyaga is lehet.

A figyelmetekbe ajánljuk