3+1 francia étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon

Rengeteg mindent köszönhetünk a franciáknak, ezek közül pedig vétek lenne kihagyni a zseniális gasztronómiájukat. Persze vannak olyan ínyencségeik – lásd csiga – amit a kevésbé bevállalósak már nem igazán mernek kipróbálni. Cikkünkben éppen ezért összegyűjtöttünk 3 +1 olyan finomságot, amik talán mindenkinek kivétel nélkül a fogára valók lehet.


Soupe Au Pistou (provence-i zöldségleves)

123rf / mackoflower

A soupe au pistou a dél-franciaország egyik közkedvelt levese. Egy igazán tartalmas, ízekben gazdag zöldségleves, amit tálaláskor az úgynevezett pistou szósszal koronázva tálalnak. A francia pistou az olasz, zöld genovai pesto változata.

Sült camembert sajt

123rf / Brent Hofacker

A rendkívül népszerű francia lágy sajt, a camembert egy azonos nevű normandiai faluról kapta nevét. Minden formájában hibátlan, bár a sütőben elkészített változata talán a legistenibb.

Quiche

Unsplash / James Harris

A quiche a francia konyha tradícionális étele, ami egy tésztaágyon elhelyezett, gazdagon megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható, kiválóan melegíthető és könnyen csomagolható, praktikus finomság. Elnevezése a német kuchen (sütemény) szóból ered, amit a későbbiekben franciásítottak quiche-re.

Parmentier

123rf / margouillat

Az angolok is büszkélkedhetnek egy igazán hasonló étellel, ami nem más mint a Shepherd's pie. A francia változata parmentier, szinte teljesen ugyanaz, csupán a nevük más. A fogás alapja a húsos ragut, amire krumplipürét rakunk és megsütjük a sütőben. Könnyen elkészíthető egytálétel.


A figyelmetekbe ajánljuk