Mont Saint-Michel
Fotó: Gautier Salles / unsplash

Párizson túl - 5 helyszín Franciaországban, amit nem érdemes kihagyni!

Az ideális franciaországi utazás magában foglalja a Fény városában eltöltött időt, de utána érdemes elindulni és felfedezni a többi csodát, amit ez az ország kínál.


Íme 5 kihagyhatatlan helyszín a travelawaits cikkének segítségével, amelyeken keresztül jobban megismered a francia kultúrát, történelmet és a természeti szépségeit is. Akár direkt úticélként, akár további utazáshoz kiindulópontként is jól működnek. Szóval irány Franciaország!

1. Dune du Pilat

Dune du Pilat

Fotó: Antoine Corniere / unsplash

A Nouvelle Aquitaine régióban található Dune du Pilat Franciaország természeti örökségének egyik legszebb helyszíne. A dűne megközelítőleg 3 kilométer hosszan húzódik és 100 méter magas. A sós tengeri levegő nagyon jól tud esni, amikor Európa legmagasabb homokdűnéjének tetején megállunk.

Pro tipp: A lépcső május végétől november elejéig használható. A Dune du Pilat tökéletes kirándulási pont, ha Bordeaux-ben járunk.

2. Mont Saint-Michel

Mont Saint Michelre

Fotó: Bas van Breukelen / unsplash

A Mont Saint-Michel egy sziklacsúcson magasodó bencés apátság, amely évszázadok óta hívogatja a zarándokokat. Az UNESCO Világörökség részét képező, a tengerből kiemelkedő látványosság dagálykor és apálykor is egyaránt lélegzetelállító.

Pro tipp: A macskaköves utcákon való sétához viselj jó sétacipőt!

​3. Provence

Provence-i levendulaf\u00f6ld

Fotó: Artur Aldyrkhanov / unsplash

A lágyan ringatózó lila levendulamezőn állni, és beszívni a finom illatát, felejthetetlen élmény. A Valensole-fennsíkon és a Senanque-i apátságnál teljes pompájában csodálhatjuk a levendulamezőket.

Pro tipp: Vigyázz a méhekkel, ők is imádják a levendulát!

​4. Giverny

Giverny, Monet kertje

Fotó: Fabio Tura / unsplash

Utazz el Givernybe, Monet normandiai otthonába, hogy első kézből lásd, honnan merítette ihletét. Rózsaszín és fehér tavirózsák díszítik a tavakat, a kertben a színek és illatok tömény áradata taglóz le, és a Giverny-i élményhez hozzátartozik az is, hogy végigsétálsz a házon, ahol Monet élt.

Pro tipp: Tölts időt a kisváros felfedezésével, és keresd meg Claude Monet sírkövét a temetőben.

​5. Versailles-i kastély

Versailles-i kast\u00e9ly

Fotó: Hugo Herrera / unsplash

Az UNESCO Világörökség részét képező Versailles-i kastély tökéletes kirándulás Párizsból. A 17. században XIV. Lajos király alakította át apja vadászkastélyát palotává, csodálatos kertekkel. A versailles-i kastély száz éven át volt a király rezidenciája és Franciaország kormányának székhelye.

Pro tipp: Érdemes egy egész napot rászánni, mert a kastély hatalmas. Nézz be a Tükörterembe és Marie Antoinette trianoni palotáiba is, és ne hagyd ki a zenélő szökőkutakat sem!


A figyelmetekbe ajánljuk